Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kellner už není nejbohatší, střídá ho Babiš!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map - 
15. prosince 2009
05:00

Česko-slovenská liga superboháčů má nového vítěze! Petra Kellnera (45) předhonil vládce českého zemědělství Slovák Andrej Babiš (55).

Tvrdí to server Motejlek.com. Čechů a Slováků, kteří mají majetek přes 1 miliardu korun je podle něj 200.

Ještě v půli roku 2007 měl podle Motejlek.com seznam miliardářů 101 jmen a s velkým náskokem ho vedl právě majitel impéria PPF Petr Kellner. „Letos ho střídá Andrej Babiš, jediný vlastník chemicko-zemědělsko-potravinářského konglomerátu Agrofert Holding. Důkladné konzultace a propočty mluví jasně, právě on patří na první místo,“ tvrdí Motejlek.com. Přitom Babiš vůbec nefiguruje v letošním žebříčku Forbesu, kde se Kellner umístil jako 76. se 102 miliardami Kč.

Motejlek.com připomíná, že mezi oběma titány českého byznysu je podstatný rozdíl: „Kellner je ryzí spekulant, kupující, co se namane. Jeho podnikání, především v Rusku, je hodně adrenalinové. Připomíná spíš gambling.“ Babiš pak prý systematicky buduje impérium, které nemá v regionu obdoby.

453732:gallery:true:true

Slovák Babiš, který má české občanství, ale tvrdí, že není žádný miliardář. Má prý dvacet miliard dluhů. „Já jsem původem obchodník. A člověk, který od patnácti let obchodoval a tvrdě pracoval i manuálně. A vybudoval jsem firmu od nuly. Slovo miliardář mě dráždí,“ rozhořčil se. Babiš si prý nepotrpí ani na výstřední auta a další libůstky boháčů. Ty, kdo se s ním setkali, udivují jeho tři odrbané mobily a zvláštní elektronický diář. Z aktovky totiž místo něj vytahuje stolní trhací kalendář oblepený barevnými papírky s poznámkami o schůzkách.


Kdo je Andrej Babiš (55)

- Díky tomu, že se narodil v rodině komunistického prominenta pracujícího např. v OSN, mohl vystudovat ve Švýcarsku

- Pracoval pro slovenskou firmu Petrimex, z jejíž české pobočky vznikl Agrofert, který později údajně za pomoci spolužáků ze Švýcarska získal

- Agrofert je druhým největším vývozcem hnojiv v Evropě

- Jeho impérium čítá 120 firem, např. chemičky Lovochemie, Precheza, Precolor, německou SKW Piesteritz, slovenské Duslo či Kostelecké uzeniny, maso Planá, pekárny Penam a mlékárnu Olma

- Neuspěl s pokusy ovládnout Unipetrol a Setuzu

- Přestože jeho majetek byl odhadován na 50-60 milirad, má pověst skromného člověka. Jezdí Audi A8 a žije s ženou Monikou (35), s níž má 2 děti, další dvě má s předchozí ženou

gogo ( 16. prosince 2009 06:49 )

Jistě. Také Vám to všichni věříme ....

gogo ( 15. prosince 2009 22:19 )

Znám řadu chytrých lidí co celý život tvrdě makali, ale zlomku jeho jmění nedosáhli. Tajemství jeho zbohatnutí je ještě v něčem jiném. Není v silách jednoho (byť chytrého) člověka získat jen „tvrdým makáním“ takového jmění ani za několik životů… Natož za pouhých pár roků … ps. Vy jste jeho daňový poradce, že víte že jeho majetek a jeho konání je a bylo vždy košer ? Nebo Vás jen okouzlila jeho luxusní krasavice ?

evita2 ( 15. prosince 2009 15:59 )

No ale jmenuj mi jediného milionáře, který je ženatý pořád s tou samou a není ani jednou rozvedený, ha!

shar ( 15. prosince 2009 12:39 )

no, je fakt, že je u nás rozvod výjimkou , rozvádějí se jen bohatí a chudí celý život milují své ženy, chovají se slušně a jsou to takoví Mirkové Dušínové.... asi ne, že?

shar ( 15. prosince 2009 12:37 )

jak hloupé, jak hloupá - vzhledem k počtu zaměstnankyň... je sympatický, žádný namachrovaný nikdo.

Zobrazit celou diskusi