Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Test magistrátu: Černý taxikář chtěl za kilometr 214 Kč!

Autor: Veronika Pukačová - 
21. listopadu 2009
05:10

Tak to je opravdu střelec! Figuranti pražského magistrátu, kteří testují poctivost taxikářů, potkali opravdu povedeného řidiče.

Nejenže jim za cestu z ruzyňského letiště k přibližně 10 kilometrů vzdálenému hotelu Diplomat naúčtoval 2140 korun, ale ještě si dovolil jezdit bez řidičáku a oprávnění k provozování taxislužby! A nebylo to poprvé. Teď mu za to hrozí až desetitisícové pokuty!

Anglicky hovořící figuranti nasedli včera dopoledne do taxíku na letišti v Ruzyni a chystali se provést běžnou magistrátní kontrolu. Šofér (40) je ale pořádně překvapil! Za zhruba desetikilometrovou jízdu si naúčtoval 2140 korun! To je asi o osmnáct stovek víc, než je běžné.

„Občas se setkáme s běžným předražením, ale takový úlovek se nám podařil poprvé,“ řekl Blesku vedoucí oddělení taxislužby na odboru dopravy pražského magistrátu Jiří Bureš.

Pak ale došlo k dalšímu překvápku. Když totiž městští strážníci chtěli po výtečníkovi řidičák, neměl ho! „Zjistili jsme, že s ním už na konci srpna řešil ten samý strážník stejný prohřešek, a to předražování jízdného a jízdu bez řidičáku,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Přikrylová. Chlapíka, který si z toho, že ho čapli, nic moc nedělal, si převzala Policie ČR. U ní se zjistilo, že má opakované zákazy řízení. Některé si dokonce ani nepřevzal na poště a doufal nejspíš, že si obcházením zákona řidičák udrží. Ale to má smůlu!

„Jeden z trestních příkazů jsme mu rovnou předali. Teď bude případ řešit magistrát,“ řekl mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan. Od města teď hříšníkovi hrozí až desetitisícové sankce. Ale vzhledem k jeho lhostejnosti je klidně možné, že ho zanedlouho potkáme v taxíku znovu.

spokojenejpes ( 21. listopadu 2009 20:59 )

No když to ale srovnám s tím Bendou, co taky nemá titul a bere pěkný peníze a sedí si na teplém místě a nic. To je mě pěkně učesaná demokracie. Co vy nato ?

bmbmbm ( 21. listopadu 2009 14:08 )

nepomůže , neb stejně nic nezaplatí nic nemá... kvuli takovymhle je opet novela sil zakona, kde se drsně řeší taxislužba, a zas ti poctivý taxikaři maj co dělat, aby si vše vyřídili a čekali co se zas za půl roku změní a bude jinak..... černoty to opět řešit nebudou. Jediná výhoda bude, že se zvýší úroveň a kavlita vozů, neb minimální požadavek bude emisní norma EURO 4.

bmbmbm ( 21. listopadu 2009 14:03 )

a co si jako pomůžeš???? podivej se na fotky, dyt on má jediný označení Taxi na papírku za oknem.... Holt poctivej taxikář je hozen do stejnýho pytle s touhle verbeží co si na taxi jen hraje. Barvou se nic nevyřeší, pomůžou jen důsledný magistrátní kontroly, jenže ty stojí peníze, za každou jízdu musí zapaltit a když pojedou 10x denně za 200 s poctivim taxikařem tak se jim to prodraží...... tak se dělaj akce jednou za čas, zkontrolují 10taxiků a je na dva měsíce pokoj.

katsaridoula ( 21. listopadu 2009 12:56 )

neprekvapuje me to ani v nejmensim, holt cesky narod nerikam, ze jsou vsichni stejni, ale prave takovymto chovanim jsme "venku" charakterizovani. Vidim to z druhe strany brehu reky, cizinci si jen klepou na celo kdyz slysi, ceho jsme my Cesi schopni

ruisendaal ( 21. listopadu 2009 12:33 )

A po jednání je s autem postaven mimo hru. Raut je pro něho pase. To znám!

Zobrazit celou diskusi