Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Myslivec zastřelil kolegu při honu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Slávka Červená)
Autor: INT - 
16. listopadu 2009
14:06

Na Plzeňsku v pondělí po poledni zemřel čtyřiatřicetiletý myslivec. Podle prvních zpráv byl zastřelen ze zbraně svého kolegy, pravděpodobně při lovu!

U Přeštic na jižním Plzeňsku zemřel dnes po poledni na honu muž, jehož zasáhla do hrudníku střela z kulové zbraně, zřejmě jiného lovce, řekl  policejní mluvčí Libor Pilař. Rána pravděpodobně zasáhla srdce, myslivec na místě

"Neštěstí se stalo v půl jedné odpoledne na Přešticku. Pokusy o oživení už byly marné," dodal  Pilař.

Podle mluvčí záchranné služby Lenky Ptáčkové nemohli už zdravotníci třiatřicetiletému muži pomoci.

Letos to není první smrtelná nehoda, která se na jižním Plzeňsku při střelbě na zvěř stala. V září u Hoříkovic smrtelně zranil svého nezletilého syna otec při lovu holubů na slunečnicovém poli. V případu zatím nepadlo obvinění.

Před dvěma roky postřelili zřejmě nešťastnou náhodou na honu na černou zvěř šestnáctiletého hocha u Maškrova na jižním Plzeňsku. Mladíkovi lékaři na chirurgii ošetřili zranění pravé ruky a pustili ho do domácího ošetřování. Na konci roku 2005 zastřelil u Dobřan na jižním Plzeňsku starší myslivec omylem svého kolegu, údajně v domnění, že střílí na divoké prase.

mrum ( 17. listopadu 2009 00:43 )

že jim lidi v článku stárnou nebou mládnou o rok i víc, ačkoli se událost stala v jednom dni?

kozelch ( 16. listopadu 2009 20:01 )

... a už skoro rok jsem neslyšel z úst nejvyšších a nejmyslivějších požadavek na povinné nošení reflexních vest pro neozbrojenou chátru pohybující se v lese...

gips ( 16. listopadu 2009 18:14 )

organizovaní pytláci.To co se stalo je již vrchol.Někdo by je měl opravdu důrazně přezkoušet.

Zobrazit celou diskusi