Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Opičák Heiko doflámoval: Odchytli ho veterináři

Na snímku z loňského dubna jsou Heiko (vlevo) a Helge už ve výběhu. Dopřávali si zeleninu. Ve čtvrtek odtud ale Heiko znovu uprchl!
Na snímku z loňského dubna jsou Heiko (vlevo) a Helge už ve výběhu. Dopřávali si zeleninu. Ve čtvrtek odtud ale Heiko znovu uprchl!  (Autor: Foto Blesk - Ondřej Požár)
Autor: bum - 
13. října 2009
11:47

Dobrodružná pouť dželady Heika (6,5) z brněnské ZOO je u konce. Jeho pronásledovatelé ho dostihli a uspali v úterý v 10:45. Heiko byl na svobodě od čtvrtečního odpoledne.

Pátrali po něm nejen zaměstnanci zahrady, ale také několik hlídek městské policie. Pronásledovatelé mu byli neustále v patách, přesto se jim ho nedařilo dopadnout. Uspávací puškou byl Heiko zasažen už o víkendu. Stačil ale přeskočit plot, za který se lovci nedostali. Dobu, po kterou anestetikum působí – tedy asi hodinu a půl, strávil v bezpečném úkrytu.

Po celou dobu svého útěku se Heiko držel buď přímo v zahradě, nebo v její těsné blízkosti. „Kam by chodil,“ komentoval to mluvčí zahrady Pavel Hrazdíra.

Heika našli kolem 9.30 ráno ukrytého ve výběhu u žiraf. "Dopadli jsme ho před několika minutami. Je uspaný, prohlédne ho veterinář, pak půjde do karantény," řekl Blesk.cz provozní zoolog brněnské zoo Jiří Vítek. Opičák byl ze spánku probrán o několik hodin dříve, než by se byl probudil samovolně. Hned po probuzení na něj čekal oběd v podobě jablek, banánů, vařených vajec a zeleniny.

Nebyla to první Heikova eskapáda. Poprvé se vydal na výlet už před dvěma lety. V brněnské ZOO žije 4 roky. Jeho dny by tady ale měly být podle dostupných informací definitivně sečteny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bosomfriend ( 13. října 2009 12:22 )

I na něho je to moc. Každý v Česku se cítí pověřen rozdávat rady světu a EU. Alůkoholik a notorický kuřák si dovoluje kritizovat Afroamerikánce co má dělet. Topolánek seřazuje křížáky pro tažení proti sobě, Paroubek si dále vylepšuje image jako budoucí president. A na Hajka nezbyla žádná funkce a poslání. Není to na ožrání !

Zobrazit celou diskusi