Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V zamčené herně byli dva mrtví Vietnamci!

Kriminalisté z krajského výjezdu vynášejí důkazní materiál.
Kriminalisté z krajského výjezdu vynášejí důkazní materiál.  (Autor: Foto - autor)
Autor: Ondřej Požár, ČTK - 
11. října 2009
15:02

Známou brněnskou čtvrtí Cejl, známou také jako 'Malý Bronx', otřásá nevysvětlená tragédie. V herně v ulici Cejl 59 byla v noci na neděli objevena těla dvou mladých Vietnamců.

Brněnská policie podezřelé úmrtí vyšetřuje. Pravděpodobně šlo o vraždu, policisté zatím ale nechtějí o případu a cizím zavinění spekulovat. "Je nutné počkat na výsledek pitvy, jejíž výsledky budeme znát zřejmě v pondělí," řekla policejní mluvčí Soňa Svobodová.

Nález dvou těl oznámil někdo brzy po půlnoci na tísňovou linku. Na místo vyjeli policisté, s otevřením prostor na adrese Cejl 59 jim pomohli hasiči. Přivolaný lékař už pouze konstatoval smrt, uvedla policejní mluvčí.

Mrtvá těla odvezli policisté k pitvě až dnes před polednem. "Stalo se to za asistence policejních hlídek," řekla Svobodová. Na místě se totiž srocovali jak Romové, kteří tvoří velkou část obyvatel Cejlu, tak asi desítka lidí z asijské komunity, patrně Vietnamců.

Blesk.cz zjistil, že policisté museli v noci do zřejmě zamčené budovy vniknout násilím za pomoci hasičů. Vstupní dveře do herny byly vylmeny a postaveny ve vedlejším vchodu do domu. "Byli to dobří lidé, slušní," řekla sousedka, která bydlí pár pater nad hernou.

Sousedé spekulují na příčínou smrti. Sousedé spekulují na příčínou smrti. | Foto - autor
Místní Romové soudí, že by mohlo jít o vyřizování účtů. " Je dost podivné, kde by vzal 25 letý Vietnamec na to, aby měl hernu a chodil oblíkaný podle poslední módy," spekulují lidé ze sousedství.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

manolla1 ( 12. října 2009 03:10 )

přesně tak, zavřít herny ! úřady by zasloužily co proto, dávájí zelenou veškerému svinstvu-jen když za to inkasují prachy! je to další z mnoha hnusů, co k nám po převratu přišlo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

evolucius ( 11. října 2009 15:17 )

Semeniště kriminality...

sosacek ( 11. října 2009 13:29 )

..............

Zobrazit celou diskusi