Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

ČSA krachují, ale šéf Lašák bere půl milionu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map - 
16. září 2009
05:00

České aerolinie jsou blízko krachu. „Kdybychom nedělali nic, tak by ČSA skončily za několik měsíců,“ řekl HN nový šéf dozorčí rady Václav Novák.

 

Za tři týdny chce mít tento krizový manažer hotov plán, jak ČSA zachránit. Bude to podle něj radikální řez. Šéf ČSA Radomír Lašák dovedl firmu až k téměř 2miliardové ztrátě. Přesto si loni stejně jako další manažeři vyplatil bonusy 40 % a měsíční mzda se mu tak vyšplhala na 420 tisíc!

Naoko si letos sice snížil plat o 15 %, ale díky nově nastaveným bonusům si přijde na téměř půl milionu měsíčně. Je to k neuvěření, ale přes obří ztrátu má totiž stejně jako další manažeři v ČSA nárok na bonusy 70 %!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

scud911 ( 17. září 2009 01:26 )

Tohle nemá cenu už řešit. Prostě upřímě řečeno mi čuráci budeme dřít zadarmo a ty píči tam za hovno tam berou miliony. No řekněte mi někdo kde je ta spravedlnost??? Kdyby udělali zákon všichni všem platově rovni to by byl zázrak. Člověk co si ničí den co den zdraví dře vážně namáhavou práci bere 13 tisíc hrubého + premie a nějaký blbeček co si sedí v kanceláři honí si ptáčka nad pornem půl milionu ještě při nejlepším si užívá ze sekretářkou , která má za to bonusy to je náš stát vítejte doma.

paulrapid ( 16. září 2009 13:08 )

Chce to radikální řez,už žádna ods a čssd,to je jen banka pitomců,co si chtěj jen nahrabat,a maj jen vlastníí zájmy,nechapu ti co by je zas chtěli volit,což nevidí že pro obyčejný lidí nic nedělaj?jen nepřizpůsobivý občané maj výhody,a obyč česky člověk jen dře a ma vyplatu z který se nedá vyžít viz já s 7tis,a pak tihle manažeři který berou 50 a vejš to je hnus jedině DS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sakra ( 16. září 2009 10:48 )

Bylo řečeno v TV, že je to za jedno odpolední "sezení" dozorčí rady!

derek ( 16. září 2009 09:46 )

Pro Sukin to jste četl špatně Tvrdíl byl lempl protože nakoupil letadla pro které nemělo čsa využití a jestli pracoval 12 hodin denně tak ne pro čsa ale pro sebe za současnej pruser v čsa je odpovědný tvrdík nedokázal udělat jediný rozhodnutí bez pomoci agentury za ty prachy co rozdal těm agenturam na pruzkum trhu a za ty uplatky öd vyrobcu letadel přes 122 000 000 Kč a učelově vyvedl z čsa přes 230 000 000 Kč Tvrdík je svině a v vždy bude. Neni to o slovu manažer je to o tom člověkovi za ním a jak podepsal odborum nerealistické zvýšení platů zabij bobra ( Tvrdíka ) Zachráníš les (čr) Dozorčí rada čsa bordel katastrofa

majojo ( 16. září 2009 09:12 )

Ale takhle je to v tomhle srandovním státě se vším a vždycky. Vždyť si zhodnoťmě naše politické špičky, jeden charakter vedle druhého...

Zobrazit celou diskusi