Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Burčák: Sezóna bouřlivého vína začala letos dřív

První burčák, který máme, je Irsai Oliver. Je lehký, voňavý a z burčáků nejvíc připomíná víno," říká Jana Šubová
První burčák, který máme, je Irsai Oliver. Je lehký, voňavý a z burčáků nejvíc připomíná víno," říká Jana Šubová  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: rys - 
17. srpna 2009
17:43

V centru Olomouce už od včerejška teče proudem burčák. Jeho sezóna letos přišla o několik týdnů dřív.

„Je to výborný, je to super! Čím dřív, tím líp. V tomto horkém létě je to velice příjemné osvěžení. Člověk si ale musí dávat pozor na sluníčko,“ pochvalovala si brzký burčák půvabná studentka Patricia Vystrčilová (25), která ho v centru hanácké metropole ochutnala jako jedna z prvních.


Mezi prvními, kdo ochutnal letošní první burčák, byla na zahrádce vinotéky Jazz Tibet Clubu v centru Olomouce studentka Patricia Vystrčilová (25) Mezi prvními, kdo ochutnal letošní první burčák, byla na zahrádce vinotéky Jazz Tibet Clubu v centru Olomouce studentka Patricia Vystrčilová (25) | Pavel Ryšlink

Mezi prvními, kdo ochutnal letošní první burčák, byla na zahrádce vinotéky Jazz Tibet Clubu v centru Olomouce studentka Patricia Vystrčilová (25)


„Burčák je letos nejméně o čtrnáct dnů dřív. Je to tím, že nebylo žádné jaro a zima přešla hned do léta. Vše je tím uspíšené, obilí i víno,“ vysvětlila tak časné zahájení burčákové sezóny Jana Šubová z vinotéky Jazz Tibet Clubu v centru Olomouce a dodala: „První burčák, který máme, je Irsai Oliver. Je lehký, voňavý a z burčáků nejvíc připomíná víno.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi