Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zatím se neví, proč spadl chlapec v Ivančicích z atrakce

Ilustrační foto - sanitka
Ilustrační foto - sanitka  (Autor: David Malík, ilustrační foto)
Autor: ČTK, pes - 
27. července 2009
15:11

Policie zatím neví, co zavinilo nedělní neštěstí. Patnáctiletý chlapec vypadl na pouti v Ivančicích na Brněnsku z obří houpačky a vážně se zranil.

Chlapec je stále v péči lékařů brněnské fakultní nemocnice, kteří jeho stav nekomentovali. Policie zjišťuje, zda se pád odehrál nešťastnou náhodou nebo kvůli něčí nedbalosti, řekl mluvčí Bohumil Malášek.

Dosavadní vyšetřování ukázalo, že majitel atrakce, houpačky ve stylu Indiana Jonese, má všechna předepsaná povolení k jejímu provozování a obsluha zařízení byla náležitě proškolena.

Podle záchranářů vymrštila atrakce hocha do výšky šesti metrů, z nichž spadl na hlavu a ruce. Očití svědci vypověděli, že hochovi patrně udělalo nevolno a v křesle houpačky se proto začal sesouvat. Zařízení údajně udělalo ještě tři otáčky a až pak se hoch zřítil. Stroj prý obsluha zastavila až dodatečně.

Policie přizvala k vyšetřování neštěstí soudního znalce zabýjícího se technickým stavem pouťových atrakcí. Jeho expertíza bude pro vyřešení případu klíčová, dodal Malášek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi