Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rada Českého rozhlasu odvolala ředitele Václava Kasíka!

Václav kasík končí ve funkci ředitele Českého rozhlasu
Václav kasík končí ve funkci ředitele Českého rozhlasu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, val - 
22. července 2009
15:31

Václav Kasík po deseti letech končí ve funkci ředitele Českého rozhlasu! Rozhodla o tom rada ČRo na svém mimořádném zasedání, kde pro jeho odvolání hlasovalo šest radních z osmi! Bylo mu vyčítáno personální a provozní pochybení!

Kasík se podle radních provinil tím, že jmenoval do funkce ředitelky Radiožurnálu Barboru Tachecí, za kterou zpočátku stál, ale poté ji vyhodil.

V rozporu se zákonem bylo analogové vysílání stanice pro mladé Radio Wave, které Kasík zastavil až po dlouhém naléhání radních.

Nepomohla mu ani aféra s ředitelem Kasíkovy kanceláře Liborem Křivkem, který je evidován v seznamech komunistické rozvědky.

Radním také vadil průběh rekonstrukce rozhlasové budovy ve Vinohradské ulici v Praze. Náklady stále narůstají a vše se prodlužuje. "Rada s tímto stavem dlouhodobě vyjadřovala nespokojenost," uvedl předseda rady Jiří Florian.

Kasík také nechal prodat boudu v Peci pod Sněžkou. "Proto navrhujeme odvolání ing.Václava Kasíka," dodal předseda.

Hlasování bylo z důvodu transparentnosti veřejné a ještě před odvoláním radní oslovili několik možných kandidátů na pozici generálního ředitele.

Kasík, který je ženatý a má tři děti, se stal ředitelem ČRo v červenci 1999, ve funkci byl potvrzen v květnu 2005 na dalších šest let. I přes odválání byl druhým nejdéle sloužícím ředitelem veřejnoprávního média v historii samotné ČR.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi