Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Česká televize má novou firmu na vyhledávání neplatičů

Televize - ilustr. foto
Televize - ilustr. foto  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK, jos - 
20. července 2009
07:06

Pro veřejnoprávní Českou televizi vyhledává od letošního června neplatiče koncesionářských poplatků firma Verbis Praha, která nahradila společnost BSP Lawyer Partners. Smlouva na vyhledávání neplatičů platí do května 2010.

"Kontrakt přešel na společnost Verbis Praha," řekl Lidovým novinám obchodní ředitel ČT Robert Kvapil. Firma Verbis si nyní od BSP pronajímá její nově vytvořenou organizační složku a může tak podle LN využívat dosavadní know-how i její datové zázemí.

Podle Kvapila nebylo nutné vypsat nové výběrové řízení, neboť smlouva pokračuje, jen s jiným partnerem. Naopak se údajně zpřísnil dohled ze strany ČT, aby nedošlo k mylnému oslovování jako v minulosti. "Nastane-li jakýkoliv exces, smlouva okamžitě končí," uvedl podle LN Kvapil.

Společnost BSP loni poslala zhruba 25.000 živnostníkům výhružný dopis, aby začali za televizi platit. Mnohých se přitom povinnost vůbec netýkala. ČT se proto rozhodla smlouvu s BSP vypovědět.

Vymáhání i případné soudy o dlužné částky zajišťuje pro ČT advokátní kancelář Dalibora Kalcsa, kterému pomáhá případy zařizovat síť zhruba 50 advokátních kanceláří po celé ČR.

ČT podle Lidových novin také již vypsala soutěž na firmu, která by lidem umožnila platit za televizi prostřednictvím mobilní peněženky, tedy aplikace, kterou pro přístup k účtům nabízejí banky. Z mobilního telefonu by mělo jít hradit televizní poplatky už od září.

warumfernet ( 20. července 2009 12:26 )

ČT je postbolševický moloch - který nebude mít nikdy dost financí, aby zaplatil předražené zakázky pro své zaměstnance - podnikatele. Kdyby občané viděli, co se děje v těchto "pracovních objektech" ČT a ČR, tak by se zblili. Někteří šéfové si tam chodí jenom pro výplaty, ale většinu svého času tráví ve svých soukromých fimách. O chlastačkách a oslavách různých dotočných atd.., ani nemluvě. Prostě bordel, kterej nás koncesionáře stojí ročně ČT 1620,-Kč + ČR 450,-Kč. A stále jim je to málo. Tolik peněz co z nás vytáhnou soudruzi z ČT a ČR by nás nepřišly ani poplatky k lékaři, i kdybysme byli celej rok marodi.

Zobrazit celou diskusi