Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Harry Potter je zpět: Princ dvojí krve dorazil do Česka

Autor: Tereza Fílová, pes - 
16. července 2009
10:00

Svět kouzel a mudlů je zpět! Harry Potter a Princ dvojí krve vyrážejí do českých kin a pryč jsou někdejší známky pohádky. Šestý díl megaúspěšné potterovské ságy už téměř není pro děti.

Temné strašidelné scény připomínají spíše kvalitní horor než dětský film. Už osm let jsou tři hlavní představitelé Harryho Pottera řazeni mezi hvězdnou hereckou špičku. Daniel Radcliffe (19) – Harry Potter, Rupert Grint (20) – Ron Weasley a Emma Watson (19) – Hermiona Grangerová jsou tři školáci z Bradavic, kteří spolu prožili půlku života. Z mladých herců se stali nejslavnější teenageři Velké Británie. Daniel Radcliffe dokonce po pátem díle se svým honorářem čtrnáct milionů dolarů sesadil z první pozice prince Harryho.

Princ dvojí krve měl přijít do kin už loni v listopadu, ale studio Warner Brothers se rozhodlo premiéru z komerčních důvodů odložit na léto. A není se čemu divit. Fanoušci jsou více natěšeni a návštěvnost kin bude ještě větší. Prvních pět filmů o Potterovi jen na vstupenkách vyneslo 4,5 miliardy dolarů (zhruba 84 miliard korun) a experti počítají, že i šesté pokračování by mělo vydělat aspoň 800 milionů dolarů.



Autorka potterovské ságy J. K. Rowlingová vydává Harryho od roku 1997. Ve světě se prodalo přes 400 milionů výtisků a kdysi nezaměstnaná svobodná matka se díky tomu stala první miliardářkou mezi spisovatelkami.

zirafa ( 16. července 2009 13:51 )

běž už s těma agitkama do prde.le!

annethe ( 16. července 2009 09:10 )

Konečně to přišlo do česka.. už se na ten film moooc těším, ae nezemřel Dobby náhodou až v 7.díle?? Vždyt je v 7. zachránil z domu Malfoyových..!!

Zobrazit celou diskusi