Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rabování? Policie: O ničem nevíme, ale hlídáme!

Policejní hlídky procházely včera ulice Benešova nad Ploučnicí
Policejní hlídky procházely včera ulice Benešova nad Ploučnicí  (Autor: Blesk - Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
9. července 2009
20:37

Na žádost ústecké hejtmanky Jany Vaňhové (ČSSD) poslala policie do povodní zasaženého Benešova nad Ploučnicí navíc 20 policistů. Stalo se po upozornění hejtmanky, že ve městě dochází k rabování.

Jak se ale zdá, policie je zde zbytečná. Informace hejtmanky se ukázala jako nepravdivá.

Policisté, starosta Benešova i samotní obyvatelé postižených ulic nad výrokem hejtmanky kroutí hlavou. Všichni mluví stejně. Podle nich se žádné rabování v Benešově nekoná. „Nemáme nahlášený jediný případ krádeže,“ řekl policejní mluvčí Ladislav Cvik.

Jak vyplynulo ze slov hejtmanky na středeční tiskové konferenci, dojem, že se v Benešově rabuje, získala prý od hasiče, který nafotil tři muže s kárkou naloženou kovovým odpadem. Podle místních ale jde o sběrače kovů, kteří likvidují vyhozené věci z hromadné skládky. „Je možné, že přímo Benešova se rabování netýká. Paní hejtmanka měla nejspíš na mysli celou povodněmi zasaženou oblast,“ řekla včera Blesku krajská mluvčí Soňa Poupětová.

Přesto se nyní dvacítka policistů přímo v Benešově střídá v hlídání ve dvanáctihodinových směnách. Speciální posílení bude policii stát odhadem přes 100 tisíc.

francjosef ( 9. července 2009 20:50 )

Ať doma tedy nechrápe a jde hlídat čůza jedna.Asi se ji něco zdálo.

Zobrazit celou diskusi