Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neznámý střelec likviduje na vesnici kočky!

Autor: mach, val - 
24. června 2009
05:00

Kdo to mohl udělat? Neznámý střelec zmrzačil kočky Romana Krejčího (42) z Krhové na Vsetínsku. Dalším pěti rodinám se zvíře ztratilo. Obyvatelé se obávají, že jejich mazlíčky někdo cíleně likviduje! „Všichni jsou zděšeni,“ řekl Krejčí.

Právě jeho dvě kočky se domů přibelhaly s těžkými zraněními. „Když Matýsek na zahradě utrpěl tříštivou zlomeninu přední nohy, měl jsem to za náhodu. O týden později ale kňučela u dveří zkrvavená Mája. Ve spodní čelisti měla díru, měla potrhanou tlamu i jazyk,“ postěžoval si muž.

Veterinář konstatoval, že zranění někdo způsobil střelnou zbraní. Kocourovi musel nohu amputovat. „Mája byla dvakrát operována. Díry jí sice veterinář zašil, ale půlka čelisti je napadrť, tedy nefunkční,“ povzdechl si chovatel. Ten kočce třikrát denně dává antibiotika a krmí ji stříkačkou.

V okrajové části Krhové chovají kočky všichni a někteří je postrádají. „Jsou kastrované. Na polích chytají myši. Proč jim někdo tak ubližuje?“ nedovede pochopit Krejčí. Policie zatím nic nezjistila.

hruza ( 6. září 2009 01:04 )

střelce, který zmrzačil nevinné kočky by bylo nejideálnější nechat rovněž zmrzačit - useknout mu ruku a rozdrtit spodní čelist. A pak zavolat novináře, aby ostatní úchylové věděli, jak dopadnou, pokud by chtěli ubližovat nevinným zvířatům.

jsemmartina ( 3. září 2009 13:49 )

Na vesnici se nic neutají. Ale co s tím, pokud naše bezzubé zákony nechrání zvířata ???

panalev ( 24. června 2009 13:37 )

Já bych mu udělala to samé, hajzlovi, co mu ty kočky dělají, bože to je cvoků a sadistů na světě!

angelmn ( 24. června 2009 13:10 )

Moc přeji kočkám pana Krejčího, aby se z toho dostali a už nikdy jim nikdo neublížil! Doufám, že i kočička se z toho dostane natolik, aby byla schopná žít "v podstatě normální kočičí život"!!! Moc držím pěsti!!! I všem lidem, kterým někdo ublížil jejim zvířecím miláčkům! Já mám doma 2 kočky a jim to někdo udělat, tak ho snad umlátim... Ano, někdy zloběj a dokážou líst na nervy, ale nedokázala bych jim ublížit!!! Jsou s nima starosti, ale i radosti a to je i to samý s lidma a taky je nestřílíme, když nám někdo leze na nervy nebo ho nemáme rádi! Zvířecí život je taky život!!!

angelmn ( 24. června 2009 13:01 )

Nechápu a pochybuju, že někdy začnu chápat, jak někdo může takhle mučit (týrat) nezbraný zvířátka!!! Já zvířata miluju a když vidím, že se něco takovýho děje, je mi do breku! Nikdo nikoho nenutí a nevnucuje ať je má rád, ale to není ještě důvod jim ubližovat!!! Já bych nikdy zvířeti neublížila pokud bych nebyla v ohrožení života (kdyby na mě nějaké zvíře zaútočilo). Ti lidé (ani se tak nedají nazývat, když jsou schopni toto udělat) přeji, aby trpěli v životě mnohem víc než samotná zvířátka, kterým tak moc ublížili!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi