Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragická nehoda na Břeclavsku: Jeden mrtvý

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
21. června 2009
10:11

Ve tři hodiny ráno se na Břeclavsku u Horních Věstonic stala tragická dopravní nehoda. Čelně se zde srazil osobní automobil s autobusem. Řidič peugeotu nehodu nepřežil. V autobuse bylo zraněno pět lidí.

Život sedmačtyřicetiletého muže a pět lehkých zranění si vyžádala srážka autobusu s osobním autem, která se dnes nad ránem stala na silničním tahu Mikulov - Brno. Zahynul při ní řidič vozidla Peugeot, který z dosud neznámých příčin vjel do protisměru a čelně narazil do autobusu s turisty ze severní Moravy vracející se z dovolené z Chorvatska. ČTK to řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Nehoda se stala ve tři ráno na rychlostní silnici R52. Řidič autobusu se podle svých slov snažil střetu vyhnout. Vše bylo ale marné. Případem se nyní zabývá kriminální policie. Jednou z možných verzí je, že nehodu zavinil mikrospánek řidiče osobního auta.

Po kolizi muselo být pět turistů ze severní Moravy ošetřeno s oděrky a lehkými pohmožděninami. Zájezd domů odvezl náhradní autobusový spoj.
Kolize až do 07:30 zablokovala R52, která je jednou z nejrušnějších komunikací na jižní Moravě. Policie musela do rána odklánět v kritickém úseku dopravu.

"Řidič osobního auta na místě podlehl zraněním, v zájezdovém autobusu bylo při nárazu zraněno pět lidí," znělo hlášení záchranářů, kteří zraněné převezli do nemocnice.

"Muž z osobního automobilu skončil po nehodě zaklíněn a neměl nejmenší šanci zranění přežít. Z naší strany jsme bohužel konstatovali smrt," uvedla pro server idnes.cz mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

"Muž z osobního automobilu skončil po nehodě zaklíněn a neměl nejmenší šanci zranění přežít. Z naší strany jsme bohužel konstatovali smrt," uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

sharp ( 21. června 2009 11:22 )

Houby mikrospánek. Vracel se z nějaké chlastačky z jednoho z místních sklípků. V těchto končinách lidé totiž neznají jinou zábavu. Jsou to samí notorici a kurvy.

Zobrazit celou diskusi