Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nový majitel slibuje práci pro 200 sklářů!

Nový majitel zaměstná 200 sklářů
Nový majitel zaměstná 200 sklářů  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, pes - 
18. června 2009
05:00

Nejsem sklář, ale zato obchodník! A do tří měsíců zaměstnám 200 lidí! Tak se včera vyjádřil pražský podnikatel Lubor Červa, který v úterý večer získal zkrachovalou továrnu Sklo Bohemia ve Světlé nad Sázavou.

Zaplatí 160 milionů korun. O 5 milionů trumfl místního zájemce Jiřího Huderu.

Podnikatel v úterý odpoledne, přestože byl v zahraničí, přeplatil místního podnikatele Jiřího Huderu. O pět milionů. „Teď dokončíme obchod, uděláme inventuru a pravděpodobně začneme likvidovat staré zásoby ve fabrice,“ řekl včera z Německa Blesku Lubor Červa.

Ten hodlá do tří měsíců rozjet strojovou výrobu skla. Do té doby by podle jeho slibu mělo ve světelské sklárně znovu pracovat asi 200 zaměstnanců z původních 1200 propuštěných.

Červa se doposud zabýval výrobou a obchodem s ochrannými pracovními pomůckami. „Ve sklářském oboru nejsem aktivní. Výroba je tedy závislá na odbornících z řad sklářů. Výrobním ředitelem bude poslední ředitel sklárny Martin Fait,“ podotkl Červa. „Linka na strojovou výrobu skla je nejmodernější v celých sklárnách,“ dodal.

Úterní rozhodnutí věřitelského výboru a insolventní správkyně Heleny Horové chce napadnout vítěz všech předchozích kol Jiří Hudera. Na jeho stranu se postavil předák sklářských odborářů Vladimír Kubinec. Ten se domnívá, že úterní licitací o konečné ceně výbor porušil pravidla výběrového řízení, které mělo oficiálně skončit už v pondělí. „S tím ale Horová nesouhlasí. „Vzhledem k výši výtěžku lze předpokládat významné uspokojení zaměstnaneckých pohledávek,“ uvedla insolventní správkyně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi