Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majitelka se vzdala pozemků! Lekla se vyvlastnění!

Obchvat u Holic
Obchvat u Holic  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: krč - 
17. června 2009
05:43

Hrozba vyvlastnění pozemku zafungovala u Holic, kde dokončení obchvatu bránil nevykoupený pozemek. Majitelka snahu o větší peníze už vzdala a stavbaři mohou nastoupit.

„Začali jsme proces vyvlastnění a majitelka Dana Jindrová přistoupila na odhadní cenu 80 korun za metr čtvereční pozemku. Už jsme ho vykoupili. Obchvat bude tak hotov do konce roku,“ řekl Blesku Bohumil Vebr, ředitel Správy silnic a dálnic Pardubice.

Silničářům se letos podařilo dohodnout i s majiteli pozemků u České Skalice. Město trápil nedokončený obchvat několik let. Řidiči museli z obchvatu, na rozdíl od Holic, sjet přímo do města. I tam by měla být silnice dokončena letos.

Na východě Čech ale dva ostře sledované spory o pozemky bránící výstavbě silnic nadále trvají. Bývalý starosta Opatovic Jan Tikal brání svým pozemkem o 40 metrech čtverečních výstavbě čtyřproudé silnice kolem Opatovic. „Vyvlastnění sice proběhlo, ale pan Tikal se obrátil na soud. Věřím však, že do zahájení stavby se vše podaří vyřešit,“ doplnil Vebr.

Ještě známější je případ farmářky Ludmily Havránkové, kvůli které stojí stavba dálnice D11. Bývalý ministr zemědělství Petr Gandalovič s ní uzavřel dohodu, kdy měla za svých 10 hektarů získat 250 hektarů. Současný ministr zemědělství ale tuto dohodu zrušil. I Ludmilu Havránkovou bude chtít stát nyní vyvlastnit.

siroky11 ( 17. června 2009 12:14 )

ODS je ta největší špína, co jsem v životě poznal!!! Přeji jim jen vše nejlepší a to , aby pochcí.pali bezbolestně

bieseger ( 17. června 2009 11:58 )

Za všechno co se dneska a po celou dobu vlády ODS děje, za to přece můžou komunisti a ČSSD!!! To vám ještě nikdo neřekl ?

siroky11 ( 17. června 2009 11:13 )

Přesně tak! Já si myslím, že majitelé těch pozemků je získali v restituci, protože jim patří a mají na ně právo. A tento stávající "demokratický režim v této právní hromadě hnoje", jim to opět sebere, jako to dělali komunisté v 50tých letech. Buď po dobrém - nebo po zlém! Co se v naší společnosti změnilo? Dnešní mocipáni (tvůrci zákonů) si dělají co chtějí, mezi sebou se przní a navíc tento stát rozkrádají, že to takto ani KSČ nedělala. To je demokracie?

astalaviste ( 17. června 2009 09:31 )

Začínáme se vracet k bolševikům-nedáš-vyvlastníme.Přitom ti lidé chtějí jen to,na co mají dle odhadu právo.Bohužel,vlastnické právo v této zemi je kus hadru.

Zobrazit celou diskusi