Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie sebrala exšéfa zrůdného Ku Klux Klanu!

David Duke
David Duke  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
24. dubna 2009
18:23

Policie v Praze zatkla bývalého vůdce rasistického hnutí Ku-Klux-Klan Davida Duka, který přijel do ČR na návštěvu! Podezírá ho z propagace rasismu.

Zprávu přinesl server iDNES.cz.

K zatčení došlo v restauraci Černý orel v ulici U Lužického semináře na Malé Straně. Podle policie měli zasahující muži předběžný souhlas státní zástupkyně!

Duke přijel do Česka na pozvání neonacistů, měl zde mít přednášky.

Hned první den svého pobytu v České republice měl Američan vystoupit s přednáškou na půdě Univerzity Karlovy. Škola ale akci nepovolila.

Podle textu podepsaného Filipem Vávrou z neonacistického Národního odporu měl bývalý vůdce Ku Klux Klanu v ČR na programu dvě přednášky v následujících dnech - v sobotu v centru Prahy a v neděli v Brně. O místě jejich konání se zájemci podle webu měli dovědět až těsně před jejich začátkem zavoláním na zveřejněné telefonní číslo.

Duke přijel do ČR v době, kdy všichni sledují osud malé romské dívky Natálky (2), která skončila s těžkými popáleninami v nemocnici po žhářském útoku na dům rodiny ve Vítkově na Olomoucku. Spekuluje se o rasistickém motivu tohoto hrůzného činu. Čtěte více: Přežije Natálka? Šance je mizivá

sharp ( 26. dubna 2009 14:24 )

Čí je Česká republika ? My, bílá většina Čechů,Moravanů a Slezanů jsme tady původní obyvatelstvo ! Budeme snad my poslouchat tu cikánskou pakáž ? Ať táhnou do své původní země, do Indie !

sharp ( 26. dubna 2009 14:19 )

Naprosto souhlasím.

miles ( 25. dubna 2009 12:17 )

BUDME RÁDI ŽE NÁS PŘIJEL NAVŠTÍVIT. CO JE TO TADY ZA REPUBLIKU? KDO TO TADY ŘÍDÍ????

miles ( 25. dubna 2009 10:55 )

POLICEJNÍ AKCE PROTI NĚMU JE NAPROSTO NEŽÁDOUCÍ.TÍM JSME SE ZASE VYZNAMENALI. NA ČÍ PŘÍKAZ BYL VLASTNĚ VYSLÝCHÁN?VÝCHODNÍ EVROPA SE ZAČÍNÁ KONEČNĚ SPRÁVNĚ ORIENTOVAT.NEPOLEZEME CIKÁNŮM A JINÝM NEFACHČENKO DO ZADKU. KDO NEPRACUJE AT NEJÍ.SOCIÁLNÍ VÝHODY JSOU JENOM PRO ČECHY.

woolloomooloo74 ( 24. dubna 2009 19:14 )

...a take pro ty,kteri poctive plati dane a nemusi z nich zivyt cikanskou pakaz,ktera stejne nikdy pracovat nepujde.

Zobrazit celou diskusi