Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nádraží Břeclav: Vozíčkáři musí po schodech!

Vozíčkář Jaroslav Vrúbel (24) měl tentokrát štěstí, vzal si s sebou doprovod.
Vozíčkář Jaroslav Vrúbel (24) měl tentokrát štěstí, vzal si s sebou doprovod.  (Autor: Blesk - Michal Budík)
Autor: Michal Budík, oj - 
24. dubna 2009
05:00

S Českými drahami bez překážek! Jako reklamní slogan pro vozíčkáře to zní lákavě. Ale ukázkou toho, jak »dobře« to České dráhy se svými zdravotně postiženými klienty myslí, by mohla být výluka jednoho z výtahů na břeclavském vlakovém nádraží.

Týdny museli vozíčkáři po schodech! Vše se snad však změní. Ale až poté, co se do toho vložil Blesk!

Pro handicapované představuje výtah jedinou bezproblémovou spojnici mezi podchodem a výše položeným nástupištěm. Jinak od sebe tato dvě místa dělí 30 schodů.

Výtah, který využívají také matky s kočárky, je mimo provoz už od 20. března! A vypadalo to, že hned tak nepojede. „Nahlášené závady odstraňujeme do osmi hodin. U tohoto výtahu ale mám poznámku do 30. června,“ řekla Blesku operátorka zelené linky firmy Otis. Ve výtahové šachtě je totiž voda. Výtah kvůli tomu bude stát do doby, dokud tuto vodu někdo ne odčerpá.

Výtah v poruše. To se mohou už několik týdnů dočíst cestující na břeclavském vlakovém nádraží. Výtah v poruše. To se mohou už několik týdnů dočíst cestující na břeclavském vlakovém nádraží. | Blesk - Michal Budík

Výtah v poruše. To se mohou už několik týdnů dočíst cestující na břeclavském vlakovém nádraží.

Reklamaci uplatňuje dceřiná společnost Českých drah – Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) na stavební firmě, která dělala opláštění výtahu. Na nápravu současného stavu ale nikdo netlačil. Možná i proto, že manažeři Českých drah výtahem pro invalidy prostě jezdit nemusejí...

„Připravují se taková opaření, která umožní v co nejkratší době, tzn. přibližně již příští týden, výtah opět zprovoznit, aby mohl znovu sloužit cestujícím,“ ozval se Blesku o den později mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi