Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Žaluda: K platu půl milionu dalších sto tisíc!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bel - 
23. dubna 2009
05:00

Měsíční plat půl milionu šéf Českých drah Petr Žaluda po naléhání Blesku přiznal. Jenže už si nějak nevzpomněl na další »přivýdělky «. Za funkce v orgánech ČD a spřízněných společností má měsíčně dalších asi 100 tisíc korun.

Žaluda kromě drah šéfuje i představenstvu ČD a v dceřiné fi rmě ČD Cargo je pak »běžným« členem. Za to si podle zdroje Blesku k půlmilionovému platu měsíčně přilepší až o 100 tisíc. Přiznat výši příplatků ale nechtělo ani ČD Cargo, ani mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

„Výši netuším. O odměnách představenstva ale rozhoduje dozorčí rada a sdělil by vám to pan Žák,“ odkázal na odvolaného náměstka ministra dopravy Šťáhlavský. „Ani kdybych chtěl, tak to říct nemůžu, je to v rozporu se zákonem,“ odmítl však příjmy šéfa ČD potvrdit Žák. Ten navíc kvůli své kritice výše platů vedení drah čelí výhrůžkám.

Ačkoliv Žaluda tvrdil, že je připraven zveřejnit svá daňová přiznání za poslední dva roky, dosud to neudělal. A na otázku, kolik dělají jeho náhrady a benefi ty k platu, řekl jen, že jsou »standardní, v řádech desítek tisíc«.

johanka ( 23. dubna 2009 10:22 )

Nakonec ministr odvolané vlády - Petr Bendl, vyhodil pana Žáka, který poukázal na vysoké platy šéfů ČD.... Je to bordel a nikdo to nemůže porovnávat k době před rokem 1989, protože tehdy nebyli nezaměstnaní, naopak, kdo nepracoval, byl příživník. Dnes spousta lidi hledá práci marně a několik vyžírků si přiznávají statisícové mzdy a odměny....

bugy ( 23. dubna 2009 10:21 )

Škoda, že se nás v téhle funkci nemůže vystřídat víc. Když se nedaří v hospodaření, tak stát přisype další penízky! Takže funkce s takovým zajištěním je skutečné terno.

swiss111 ( 23. dubna 2009 09:44 )

Kontroluje tyto zdivocele soudruhy vubec nekdo? Co je deke na ministerstvu dopravy? Nepletou si nahodou statni podnik se samoobsluhou? co vubec za tyto penize odvadeji za praci?

derek ( 23. dubna 2009 08:51 )

Ty papalašové se neměli o nic hůř, jezdili na vylety do ciziny normální člověk nemohl, měli ty nejlepší hadry z tuzexu atd. Na to nelze zapomenout . A jinak jsou zbytečně přeplaceni a nic nedělají ty nynější za komančů to bylo stejné.

gogo ( 23. dubna 2009 07:06 )

S tím základním platem by nemohl přeci vyjít ! Takhle má alespoň i na pivčo .... Není to krásné tato svoboda, kde si mocní mohou dělat co chtějí a ještě se nám mohou drze smát do obličeje ? Za komunistů i ten největší papaláš byl proti takovýmto zlodějům učiněný žebrák !

Zobrazit celou diskusi