Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIDEO: Obamův vrtulník je už v Praze. Podívejte se, jak vypadá!

Autor: pet, ČTK - 
1. dubna 2009
15:37

VIDEO: Americká letecká "pevnost", letoun C17, přistál v Praze na Ruzyni. Na palubě měl speciálně upravený vrtulník pro amerického prezidenta Baracka Obamu (47). Podívejte se, jak vypadá!

Kromě helikoptéry byly ve vojenském speciálu i její náhradní díly a další technické vybavení.

Vrtulník byl samostatně odbaven v hangáru, který májí k dispozici Američané. Vojenští technici pak na stroji prováděli důkladnou technickou kontrolu. Celé místo je přísně střeženo a nikdo kromě povolaných lidí tam nesmí.

Reportérům Blesk.cz se přesto podařilo natočit z místa video. Podívejte se...

309838:gallery:true:true

O použití helikoptéry budou rozhodovat Američané. K dispozici by mohl být zejména v situacích, kdyby hrozilo ohrožení života prezidenta.

Obama přiletí v sobotu 4. dubna v pozdějších odpoledních hodinách, jeho odlet je plánován přibližně na stejný čas následujícího dne. Hulan ale upozornil, že Pražany a návštěvníky metropole čekají určitá omezení už v pátek, kdy v pražském Kongresovém centru začne neformální zasedání ministrů pro hospodářské a finanční záležitosti.

Policejní bezpečnostní experti totiž zasedání vyhodnotili jako velmi citlivé, a v pohotovosti proto budou nejen státní, ale i městští policisté a také hasiči. Okolí centra bude pro veřejnost zcela uzavřeno, policie vymezí dopravním značením objízdné trasy pro motoristy. Stanice metra Vyšehrad zůstane v provozu, lidé však budou moci vystupovat pouze na přilehlé lávky přes Nuselský most a Pankrácké náměstí.

Na zajištění Obamovy bezpečnosti bude pražská policie spolupracovat s ochrannou službou policejního prezidia, přizvala také kolegy z ostatních krajů. Pražané musí počítat s krátkodobými dopravními omezeními v místech, kudy budou projíždět prezidentské kolony. Uzavírky se nevyhnou okolí Pražského hradu či hotelu Hilton, kde se předpokládá, že by mohl být Obama ubytován.

siroky11 ( 1. dubna 2009 16:17 )

Všechny dobře placené bezpečnostní síly jsou na nohou a zajišťují podmínky pro Obamu a reportér Blesku se se svou kamerou dostane až k obřímu letounu a nafilmuje vykládání osobního vrtulníku pro prez.USA . Co kdyby tam stál nějaký Aládin, který by neměl kameru, ale raketomet ?Je vidět, že na reportéry z Blesku jsou krátcí všechny složky zajišťující bezpečnost .

Zobrazit celou diskusi