Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oslava skončila otravou 12 lidí: Snědli dort z marihuany

Autor: jsf, red - 
22. března 2009
15:36

AKTUALIZOVÁNO: Při oslavě v restauraci nedaleko základní školy v Korunovační ulici Praze 7 v noci ze soboty na neděli marihuanou přiotrávilo 12 lidí. Šlo o mládež a čtyři muže ve věku 24-30 let.

Blesk získal výpověď trenéra tanečního souboru D4U a jednoho z jeho členů, který se v sobotu noci přiotrávil dortem vyrobeným ze záhadných ingrediencí.

"Po tréninku jsme si zašli do restaruace, chodíme tam docela pravidelně," popisuje událost trenér Michal Bezruč. "Ve vedlejší místnosti tam oslavovala parta lidí něčí narozenin. Měli tam spoustu dortů a nabídli nám. Někteří si vzali pár lžiček a před jedenáctou hodinou jsme odešli," líčí Bezruč.

"Asi po třech minutách se ti, kteří dort ochutnali, začali doslova kácet k zemi. Bylo jim špatně měli křeče a zvraceli. Neváhal jsem a zavolal záchranku, která je rozvezla do nemocnic," řekl k události trenér s tím, že oslavující partička s vypečeným dortem s nimi neměla co společného.

"V nemocnici nám dali kapačky," řekl Blesku tanečník Martin Chvála. "Po dvou hodinách nás pustili domů," dodal.



"Šlo o intoxikaci. Osm pacientů bylo převezeno do Nemocnice Motol, jedna dívka (14) na motolské dětské oddělení a tři osoby do Nemocnice Na Františku," řekla Blesku.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové snědli všichni postižení dort, v němž byla zapečená marihuana. "Policie zadržela a vyslechla muže, který dort připravoval. Jedná se o známého jedné z postižencých dívek," řekla Blesku.cz Zoulová. Pětadvacetiletý pachatel se nechal slyšet, že ho celá věc velmi mrzí.

"Měli by ho za to zavřít," řekl na adresu vykutáleného cukráře Martin Chvála.

1shot ( 24. března 2009 23:46 )

Ano, také jsem se poprvé opil a netušil jsem, co to se mnou udělá... zvracel jsem jak amina, lezl jsem po čtyrech, byl jsem mimo a bylo mi blbě. Výrobce alkoholu by tedy měli zavřít!? (Prosím ne! Alkoholismus si pěstuji a šlechtím, to by od vás nebylo hezké!) A znám lidi, co si dali dort, o kterém netušili, že je tam THC, a bylo jim fajn (a byli hrozně ukecan:í). Ne, je to o náladě a o blbosti. A o tom, že blesk už neumí ani rozlišit skandál od totálně blbý informace (nebo spíš umí a skandálům se vyhýbá). Myslím, že BLESK a sněmovnu (nebo parliament, nebo jakým cizím slovem si teď nadávají) by mohli klidně zavřít...

ana2 ( 22. března 2009 15:24 )

Ano tyto informace jsou nesprávné. Dosud se neví co v dortu bylo, ale určitě něco víc než marihuana. Tyto informace jsou nepravdivé a překroucené!

huggy ( 22. března 2009 13:41 )

Ano takhle může promluvit jedině nějakej vyhul.. bohužel je rozdíl, když to někdo požívá vědomě a někdo nevědomě.. Jak je vidět.. bulvár zapracoval jako obvykle.. chybí zde základní informace, které by pravdivě popsaly danou situaci..vše pouze překroutil, aby to bylo čtivé..

keipex ( 22. března 2009 12:55 )

Nechápu jak se někdo může přiotrávit trávou, co je to za blbost...maximálně se může zhulit a proto asi hulí ne? Kdo to neumí a je z toho podělanej ať to nedělá...jsou to trubci...

Zobrazit celou diskusi