Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čipy budou sledovat lékaře i pacienty

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hnz - 
2. února 2009
14:53

Největší česká nemocnice bude nyní také nejstřeženější. Vedení motolské nemocnice chce připnout všem na ruku náramek s čipem. Pacientům, lékařům, sestřičkám i uklízečkám.

Čipem bude vybavena také drahá nemocniční technika.

Zatím se vědělo o tom, že motolská nemocnice chce čipovat pouze pacienty na lůžkových odděleních. Ale podle informací serveru Týden.cz hodlá v dubnu nemocnice zkusit čip na jedné celé klinice. Když se tato "zkouška" osvědčí, budou nosit náramek o velikosti malých hodinek všichni. Čipy se nedotknou jen návštěv a pacientů, kteří přišli jen na vyšetření.

"Jejich prvořadou funkcí bude monitorování a identifikace pacientů a personálu a lokace drahých přístrojů," řekl vedoucí projektu Martin Voříšek.

"Dají se na ně zapsat malé objemy dat. U pacientů to může být jejich diagnóza, osobní údaje, u techniky například datum poslední revize," vysvětluje Voříšek.

Celá akce s náramky vyjde nemocnici dosti draho. Jeden náramek stojí 1300 korun. V nemocnici čítá personál pět tisíc lidí, techniky je pět tisíc kusů a počet lůžek je 2500. Jen nákup náramků by tedy stál šestnáct milionů korun, další náklady by vyšly na pět milionů.

Obavy budí možné zneužití osobních údajů. Prý může být i porušen zákon. Mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová však jakoukoli možnost zneužití vylučuje.

kroktv ( 14. února 2009 01:29 )

Taky s Vama souhlasim! je to idiot.

kroktv ( 14. února 2009 01:28 )

Byla bych rada, kdyby nam Ludvik namontoval cipy rovnou do zadku !!! Na odmenovani sester penize nema, bude se divit az kazda sestra odjede a muze prosit na kolenou - šašek jeden odpornej !!!

emanuelgoldstein ( 12. února 2009 14:29 )

ale to uz prece dela, ti vyslouzili estebaci ktery ludvik najal na sledovani zamestnancu na ubytovne, poslouchaji lidem za dvermi atd. my te milujeme ludviku !!!

mikeska ( 2. února 2009 23:16 )

patří do jiné diskuze

mikeska ( 2. února 2009 23:13 )

hyenám co ublíží dětem bych je mučila,do penisu a zadní části těla bych jim strkala co se dá až do zdechnutí.Aby více neškodili.

Zobrazit celou diskusi