Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi sázejí na Slovensku: Deset milionů eur láká!

Brňan Jan Konečný (50) si kvůli možné výhře zajel vsadit slovenské LOTO do Kútů.
Brňan Jan Konečný (50) si kvůli možné výhře zajel vsadit slovenské LOTO do Kútů.  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
3. ledna 2009
13:15

Sázkové šílenství na Slovensku vrcholí! A není divu, že mu podlehli i Moravané. Výhra 10,4 milionů eur - v přepočtu hodně přes čtvrt miliardy korun - je láká sázet slovenskou loterii LOTO.

Takže na tamní straně hranic jsou teď před nedělním tahem častěji než obvykle vidět auta s českými registračními značkami. A většinou v nich dorazí sázkaři s vidinou získání jackpotu, který po případné výměně eur na české koruny téměř 280 milionů!

"Moraváci chtějí vyhrát eura na Slovensku, tak najednou sázejí jak diví," usmívá se sympatická prodavačka v prodejně tabáku v Kútech.

A má pravdu! Blesk totiž právě v této první slovenské obci, která leží pouhých osm kilometrů od Lanžhota na Břeclavsku, zastihl padesátníka z Brna, jak vychází ze zmíněné prodejny s vyplněnou sázenkou v ruce.

"Po Vánocích a Silvestru je jedna kapsa prázdná a druhá vysypaná. A deset milionů eur je už pořádný balík prachů! Proto mi nebylo líto investovat do benzínu a z peněženky vytáhnout vklad pět a půl euro. A zajistit si tak naději, že se mé dvě prázdné kapsy po nedělním večeru královsky naplní!" doufá ve výhru zmíněný Brňan Jan Konečný (50).

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi