Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo je invalida v lamborghini? Vítěz závodu Diamond Race!

Autor: Ondřej Ježek, Krvs - 
14. října 2010
05:00

ČTVRTEK 14. 10. - Místo pro invalidy? Parkoviště pro policisty nebo majitele luxusních aut! Stejně jako se pozornému čtenáři Blesku podařilo nachytat dálniční policii na vyhrazeném stání, jiný čtenář tam načapal luxusní lamborghini. Větším překvapením bylo, když se z majitele superrychlého auta se značkou pro postižené vyklubal vítěz milionářského závodu Diamond Race, podnikatel Marek Horníček.

„Auto stálo před obchodním centrem na Zličíně. Všichni to lamborghini obdivovali, pak přišel takovej frajírek, sedl do toho a odfrčel,“ popsal pozorný čtenář. Jak Blesk zjistil, oranžové Lamborghini Murciélago s protekční kmotrovskou značkou patří zámožnému podnikateli Marku Horníčkovi.

Řidič: Vozím nemocnou matku

„V autě vozím nemocnou matku. Nic vám po tom není a nechci se o tom s vámi vůbec bavit,“ odsekl naštvaně milovník rychlých kol Horníček a položil telefon. Kromě řidiče ale čtenář ve voze nikoho dalšího neviděl. Přesto měl podnikatel označení vystavené za předním oknem, a to se podle zákona nesmí!

„Značka pro invalidy je vázaná na osobu, na kterou je registrovaná. Pokud řidič ve voze nepřepravuje invalidní osobu, nesmí s označením pro invalidy stát na vyhrazeném místě, ani s takto označeným vozem jezdit,“ vysvětlil mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Za tento přestupek je pokuta od pěti do deseti tisíc.

Auto za osm milionů

Pořizovací hodnota Lamborghini Murciélago je asi 8,5 milionu korun. A to není jediný luxusní kousek ve sbírce boháče. „Takových aut mám asi osm,“ chlubil se Blesku Horníček, který v roce 2008 vyhrál Diamond Race v kategorii Top Car. Svoji matku ale zřejmě tehdy nechal doma. Značka bílého vozíčkáře na modrém pozadí za jeho oknem totiž chyběla.

doktormediciny ( 15. října 2010 10:07 )

Ovšem o ty policisty bych se tak neitíral.. Když na té dálnici dojde k nehodě, pak nemají čas asi na nic,, Snad musí být čtenář budto účastníkerm nehody, nebo někde stát 3-4 hodiny a pak bude mít jiný náhled..

lo2f ( 15. října 2010 01:50 )

Přesně. Důchodci si stěžují na malé důchody a při tom se najdou i někteří pracující co si Lambo zrovna nemůžou dovolit.

lo2f ( 15. října 2010 01:45 )

Dělám v centru Prahy, kde je nouze o parkování a na invalidech stojí jenom luxusní auta s kartičkou invalida. Klidně vám budu fotky posílat.

hojho ( 14. října 2010 23:17 )

S invalidního důchodu mu našetřila na Lamborghini,tak jí občas sveze synáček no a co?

ales1 ( 14. října 2010 11:04 )

to že je na označení namalován vozíček neznamená, že invalida musí být současně i vozíčkář. A třeba se slepá, chromá či jinak nemocná maminka v Lamborghini ráda vozí, miluje rychlá auta. Co s tím máte všichni za problém? O článek vedle nadáváte invalidovi jak pominutí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa