Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kolony na chorvatských hranicích: U Čechů hledají drogy

V takovéto koloně uvízla čtenářka Blesku, na hranicích ji čekala navíc zpřísněná kontrola
V takovéto koloně uvízla čtenářka Blesku, na hranicích ji čekala navíc zpřísněná kontrola  (Autor: Foto od čtenáře - Karolína Tůmová)
Autor: INT, shp, ljšk - 
18. července 2011
14:27

Návrat z dovolené v Chorvatsku se stal o uplynulém víkendu hororem i pro Čechy. Na mýtnicích a i na hraničních přechodech se Slovinskem a Maďarskem se tvořily dlouhé kolony. Chorvaté se přesto rozhodli cestující důkladně kontrolovat, až si vykoledovali od řidičů nesouhlasné troubení klaksonů.

Počínání chorvatských celníků popsala čtenářka Karolína Tůmová. „V sobotu jsem se s rodinou vracela z Chorvatska. Na cestě byl velký přetlak motoristů, tvořily se kolony na mýtnicích a hlavně na hranicích. Chorvaté si i přes velký tlak aut neodpustili pečlivé kontroly pasů a kufrů u aut. Lidé se bouřili, začali troubit, ale to je nezajímalo.“

„Fronty na mýtnicích jsou každoroční problém. I když je na nich možné zaplatit platební kartou, lidé stejně častěji volí hotovost, a tak vznikají kolony,“ řekl Blesku Pavel Bednář, český konzul v Chorvatsku. Ten také potvrdil letošní zpřísněné kontroly na hranicích. „Výsledkem důkladnějších kontrol jsou častější nálezy drog, které chtějí lidé převézt,“ dodal.

Také máte podobné zážitky z chorvatských nebo jiných hranic? Pokud ano, podělte se o ně v diskusi nebo je pošlete na tip@blesk.cz.

rise_of_death ( 21. července 2011 20:04 )

Kazda udalost je tu psana radoby senzacne.... boze co to ma bejt za hovna... stydel bych se bejt redaktorem blesku....

komarius ( 19. července 2011 09:41 )

panter-ka2 ( 19. července 2011 09:29 )

Ahoj, když jsem tak 3 týdny v cizině ,jsem šťastná za každého milého ,krásného, kultivovaného a úžasného čecha kterého ráda potkám.

panter-ka2 ( 19. července 2011 09:21 )

Ahoj pokud se vám nelíbí kolony aut na chorvatských hranicích ,doporučuji Makedonii. S úderem 12 hodiny všech 5 turniketů se uzavře na hodinu na oběd a nic se neděje. Nikoho nezajímá ,že venku je krásných43 stupňů a v každé řadě hodinová fronta.To vše se opakuje ve 14 :30 ,výměna služeb další minimálně 30 minut.Potom vyprávějte o Chorvatsku tam alespoň něco dělají.

sydnicka ( 19. července 2011 09:10 )

jo samozrejme stejne jako jsou Americti vojaci stastni kdyz mohou mucit muslimy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa