Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unikátní video bouřky! Blesk uhodil do domu

Video se připravuje ...
Autor: rvs, rum, jos - 
7. června 2011
16:42

Bouřku, která v pondělí odpoledne dorazila téměř do celého Česka, sledovali i čtenáři Blesk.cz. Jednomu z nich se podařilo natočit unikátní video, které zachycuje zásah domu elektrickým výbojem blesku.

Průtrž mračen, zlámané větve stromů, lidé utíkající do bezpečí. Tak to včera odpoledne vypadalo v ulicích Prahy i na jiných místech České republiky.

Noční bouřka byla předzvěstí změny počasí, která nás v příštích dnech čeká. Pařáky, které zažíváme už několik dní, totiž vydrží jen do středy. Pak se ochladí až o 12 stupňů.

Unikátní video

Čtenář Stanislav Novotný z Prahy 10 si natáčel na kameru pondělní odpolední bouřku. Měl obrovské štěstí, protože se mu podařilo zachytit elektrický výboj blesku, který zasáhl nedalekou bytovku.

Utopené auto na Černém mostě

V Praze na Černém mostě přívalový déšť doslova utopil osobní auto, které uvízlo v proudech vody. Museli ho vyprošťovat hasiči a zablokovali na několik minut dopravu. Podle Moniky Prchalové, která fotky do redakce zaslala, to nebylo poprvé. "Je tam asi špatná kanalizace," domnívá se naše čtenářka.

Kulový blesk na Kladensku

Čtenář z Kladenska pak do redakce Blesk.cz zaslal svědectví o kulovém blesku. "Bydlím kousek od Lidic, pár metrů od mého bydliště je asi 60 let starý strom, který byl při bouřce do dvou třetin absolutně zbaven kůry a rozseknut. Můj soused viděl blesk na vlastní oči a říkal, že do stromu sjela ohnivá koule oranžovo rudé barvy, která přecházela až do růžova."

Posílejte fotky bouřky i letního počasí

Máte-li podobné fotky nebo video z bouřky nebo letního počasí, pošlete je na tip@blesk.cz. Přidejte samozřejmě své jméno a informace, kde a kdy jste fotky pořídili.


majka-ot ( 8. června 2011 09:26 )

Moc hezká fotka Šikovný a pohotový fotograf

arcaben ( 7. června 2011 15:26 )

svlékl třeba Kalouska nebo,Paroubka...To by byly fotečky!!

torremolinos ( 7. června 2011 11:39 )

a bude to téma zprávařů počítám tak na týden.To je tradiční výkon těchto geniálních dělníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa