Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Thomayerka: Na krvácení do mozku ručník!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Richard Veselý, Kjos - 
4. března 2011
08:42

Rodiče Martínka (†10) nejsou jediní, kdo má za sebou děsivou zkušenost s lékaři pražské Thomayerovy nemocnice. Janě H. (39) při masivním krvácení do mozku lékař v této nemocnici předepsal léky na bolest a poradil podložit si krk ručníkem. Nechybělo mnoho a zaplatila by životem! Nemocnice pochybení opět odmítá.

Před několika dny veřejností otřásl příběh malého Martínka. Zemřel poté, co ho lékaři z Thomayerovy nemocnice poslali domů. Blesku se ozvali pacienti, kteří mají s nemocnicí podobně hrůzné zkušenosti. Mezi nimi je i Jana H. z Prahy. Do Thomayerovy nemocnice ji přivezla záchranka s bolestmi hlavy a poruchami vidění.

Arogantní doktor: V půl dvanácté dostanete tak leda ručník

„Službu měl doktor, který provedl základní neurologické vyšetření a po dvaceti minutách usoudil, že jde o zablokovanou páteř. Dostala jsem injekci na bolest, předepsal mi léky a poradil mi, ať si na noc podložím krk smotaným ručníkem,“ popsala vyšetření Jana.

Když se doktora zeptala, jestli to je opravdu všechno, arogantně se prý na ni utrhl: „A co bych s vámi měl jako v půl dvanácté v noci dělat?“ tázal se! Druhý den se její zdravotní stav nezlepšil. Pacientka proto šla na polikliniku, kde ji po vyšetření CT okamžitě sanitkou převezli na neurochirurgii ve vojenské nemocnici ve Střešovicích.

Trest pro lékaře: Byli poučeni bez postihu

„Bylo to masivní krvácení do mozku. Vlastně jsem měla obrovské štěstí, ráno jsem mohla být mrtvá. V nemocnici jsem hned druhý den šla na operaci,“ dodala s tím, že do Thomayerovy nemocnice už nikdy nevkročí. Podle Thomayerovy nemocnice se ale celá událost odehrála jinak. „Pacientce byla nabídnuta hospitalizace, během níž by proběhla potřebná vyšetření. Tu pacientka odmítla a odmítla dokonce i podepsat revers,“ okomentovala případ mluvčí nemocnice Martina Štanclová.

Na postup lékaře podala Jana H. stížnost. „Případ byl prošetřen a lékaři neurologie byli poučeni, tak aby se podobný případ již nemohl opakovat. Protože ale nedošlo k poškození na zdraví a na životě, nebyl uložen žádný postih,“ sdělila Štanclová.

Tragický případ malého Martínka zatím zůstává nevyjasněný. Podle předběžných výsledků pitevní zprávy měl v těle virus chřipky typu B. Podle vyjádření policie je ale pravděpodobné, že jeho smrt měla jinou příčinu, například vrozenou vadu. Podrobnosti objasní až úplné výsledky pitvy, které by měly být známy během dneška.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

simamach ( 12. března 2011 19:48 )

Nemá to cenu je to vylízaná kráva.

simamach ( 12. března 2011 19:48 )

Víš..ty nejsi hodná a milá. Ty jsi prostě jen *** rejpavá a závistivá. Dost lidí už to tady o tobě ví. Ty jsi prostě staráa šeredná a zapšklá krááááva. Nic víc a dalším komentářům od tebe se směju.

simamach ( 12. března 2011 19:11 )

Vlastně stará bábo

simamach ( 12. března 2011 19:09 )

Ale já za to nemohu. Za to můžou tví rodiče, že tě nevychovali.

simamach ( 12. března 2011 19:08 )

A ty jsi jen kre.tén. Nic víc. Bohužel...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa