Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Strážníci v akci: Ve službě si dali šlofíka

Dva strážníci si bezstarostně schrupli v odlehlé ulici v pražských Modřanech. Za šlofíka ve službě možná přijdou i o místo.
Dva strážníci si bezstarostně schrupli v odlehlé ulici v pražských Modřanech. Za šlofíka ve službě možná přijdou i o místo.  (Autor: čtenář Blesku)
Autor: Šimon Hradní, jak - 
1. září 2010
05:11

Mají nás hlídat, ale místo toho chrápou! Svérázně si svou službu představují dva příslušníci pražské městské policie.

Ráno ve tři čtvrtě na šest je přistihl pozorný čtenář Blesku, jak si ve služebním autě dávají šlofíka. A podle něj to nebylo poprvé, co si na odlehlém místě v Modřanech schrupli! Vedení metropole i městské policie zuří…

Ráno, 5 hodin 48 minut. Čtenář Blesku si cestou do práce všiml v ulici Mezi Vodami odstaveného služebního auta městské policie. Když přistoupil blíž, nevěřil vlastním očím. Dva strážníci se zalomenými hlavami a v hlubokém spánku! Chrápání prý bylo slyšet i přes zavřené dveře a okna! „To se velmi často opakuje,“ uvedl čtenář a vše pohotově nafotil.

Zaparkované auto městské policie se spícími strážníky se podle GPS z místa nehnulo 16 minut Zaparkované auto městské policie se spícími strážníky se podle GPS z místa nehnulo 16 minut | čtenář Blesku

"Je nepřípustné, aby odpočívali na veřejnosti.."

Třeba ale pánové chytili hodně sprejerů a vykrádačů aut, a tak se znavili... Snímky Blesk poskytl vedení městské policie i magistrátu. A výsledek? Na základě čtenářem dodaných údajů se zjistilo, že vůz se přes čtvrt hodiny nehnul z místa. „Považujeme za nepřípustné, aby odpočívali na veřejnosti tímto způsobem, protože podmínky pro odpočinek mají jasně stanovené,“ sdělila mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

„Předáme to oddělení kontroly, které vše podrobně prošetří včetně důvodu, proč se strážníci na daném místě zdržovali. Je nesporné, že budou potrestáni,“ dodala Přikrylová. Náměstek primátora Rudolf Blažek, který má městskou policii na starosti, chce být ještě přísnější: „Pokud se ukáže, že jsou s nimi problémy delší dobu, budu žádat jejich okamžitý odchod od městské policie.“

vinnetouvi ( 7. listopadu 2010 14:11 )

A pak že práskači, jako jsis ty , vycvičení bolševickým režimem, už nejsou.

vinnetouvi ( 7. listopadu 2010 14:09 )

Ten udavačskej bonzák se jmenuje ales1.

rozhledna ( 2. září 2010 04:07 )

je to spravne ze si straznici pospi - proc ne! pracovni moralka se uci od nasich politickych bratru - tak proc ne spokojene spat a brat za tech par zlatych! do dalsiho spanku mnoho prijemnych snu!

jester ( 1. září 2010 22:38 )

tak asi máte pravdu. Stejně si ale myslím že by nic nedělali i kdyby byli vzhůru.

ales1 ( 1. září 2010 22:24 )

co je to vysílačka vím, ale také vím, jak je těžké donutit městskou policii zasáhnout, na Letné v parku chrápou pravidelně, zatímco okolo serou psi na chodníky a vágusové kradou lidem tašky. Takže to vypadá, že vysílačky si chrápající strážníci vypínají, aby je nikdo nebudil. Pak asi tvrdí, že se jim porouchaly.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa