Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ze záchytky udělali Záchytku!

Autor: Marie Machková, hto - 
9. září 2010
05:31

Záchytka, ve které nalévají alkohol! Tak tuto kuriozitu má zřejmě jako jediný v Čechách i na Moravě Třinec. V tomto městě totiž budovu, kde až do roku 1987 sídlila protialkoholní stanice, přeměnili na hospodu. Název samozřejmě ponechali.

„Za komunistů to bývala záchytka pro opilce nejen z Třince, ale i z okolních vesnic. Už jsem důchodce, a tak toho hodně pamatuji,“ napsal Blesku čtenář Emil L. Pracovnice třinecké radnice Romana Ševečková, která má na starosti kroniku města, zjistila, že protialkoholní stanice byla v budově na Staroměstské ulici zřízena v 60. letech minulého století.

Kuriózní osud

„Kvůli havarijnímu stavu střechy a elektroinstalace Okresní ústav národního zdraví k 1. září 1987 provoz zařízení ukončil,“ dodala Ševečková. Pár let nato byla nemovitost zprivatizována a nový majitel v ní vybudoval hospodu Záchytka.

Vladimír Knybel, který se zabývá historií Třinecka, dokonce našel ve svém archivu pár dobových fotografií. „Tato budova má skutečně kuriózní osud. Nejprve v ní ti, co přebrali, střízlivěli, dneska tam čepují pivo a nalévají lihoviny. Pořád se to tam točí tedy kolem alkoholu,“ smál se Knybel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

znojmacka ( 9. září 2010 11:24 )

starej účel posloužil novýmu účelu- kurioznímu a reklamnímu. Tady ve Zn. jedna hospoda taky nese poetickej název - a to "Na školce".. kde si dětičky hrávalya na lehátkách pospinkávaly,tam dnes štamgastové hrají si s půllitry a spinkají na stolech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa