Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Unikátní část majetku Johna Lennona zavítá do Prahy

Památky legendárního člena skupiny Beatles pocházejí ze sbírek mezinárodního restauračního řetězce Hard Rock Cafe.
Památky legendárního člena skupiny Beatles pocházejí ze sbírek mezinárodního restauračního řetězce Hard Rock Cafe.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, gam - 
9. července 2010
14:27

Semišové sako, hřebeny nebo protiválečná pohlednice patří mezi osobní předměty z majetku Johna Lennona, které si od druhé poloviny července můžete prohlédnout v Českém muzeu hudby. Památky legendárního člena skupiny Beatles pocházejí ze sbírek mezinárodního restauračního řetězce Hard Rock Cafe.

Jsou tak součástí putovní výstavy Hard Rock International’s ICONS Memorabilia. Exponáty zůstanou v Praze do 15. září, informovali zástupci muzea.

"Jde o mimořádnou zápůjčku devíti unikátních memorabilií na Lennona, které doplní výstavní projekt Beatlemánie!, jenž u nás probíhá již od června. Předměty nebyly ještě nikdy vystaveny, takže jde v podstatě o světovou premiéru," řekla kurátorka výstavy Veronika Seidlová.

V Českém muzeu hudby si mohou návštěvníci prohlédnout například semišové sako, jež měl zpěvák Beatles na obalu desky Rubber Soul. K vidění bude také Lennonův stříbrný kartáč a sada hřebenů nebo originální pohlednice "War is Over", kterou proslavila fotografie Lennona a Yoko Ono.

Zájem návštěvníků upoutají i vzácné soukromé fotografie Lennona a Yoko Ono z roku 1969. Mezi sběratelské skvosty pak patří originál obálky, kterou poslala Lennonovi londýnská galerie Indica Gallery. Na její zadní straně jsou Lennonem vlastnoručně psané poznámky.

Výstava Beatlemánie! byla v Českém muzeu hudby zahájena 3. června a potrvá do ledna příštího roku. Jejím největším lákadlem jsou čtyři voskové figuríny vypůjčené z muzea The Beatles Story v Liverpoolu. V jejím rámci dorazil do Prahy i jeden z původních členů Beatles - bubeník Pete Best. Hard Rock Cafe si v rámci připomenutí legendárních hitů skupiny The Beatles připravil pro všechny fanoušky 15.7. od 20 hodin koncert s kapelou The Backwards.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa