Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Colours prolomil rekord a hlásí vyprodáno

Festival Colors of Ostrava hlásí vyprodáno!
Festival Colors of Ostrava hlásí vyprodáno!  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
8. července 2010
12:26

Fenomenální festival Colours of Ostrava prolomil veškeré rekordy a hlásí vyprodáno. Zelené centrum Ostravy zaplní nejméně pětadvacet tisíc lidí. Aby se cítili bezpečně a nedocházelo k zácpám, propojí obě festivalová místa další lávka přes řeku Ostravici.

„Skutečně je to poprvé, co jsme čtyřdenní vstupenky předem vyprodali. Na místě se nebudou prodávat ani jednodenní lístky. Chceme v areálu vytvořit co nejlepší podmínky,“ sdělila ředitelka festivalu Zlata Holušová. Dobrou pověst Colours ještě více upevní nové tribuny pro 1 400 diváků, které vyrostou u obou hlavních scén, a zejména zvětšení prostoru pro diváky.

Festival hlásí vyprodáno

„Scénu ve stanu v podhradí tak nahradí venkovní scéna s větší kapacitou. Divadelní scéna se také stěhuje do většího stanu pro osm set lidí,“ uvedla Holušová. Jak prozradila, na Colours přibude další scéna New York City stage s kapacitou 1 600 lidí. Vůbec poprvé tak Colours přinese speciální scénu zaměřenou na světový region, konkrétně New York, odkud do Ostravy přijedou samí hvězdní muzikanti

Obava o bezpečí návštěvníků

V případě tak velkého náporu se jako jediným vážným problémem ukázala lávka přes řeku Ostravici, která spojuje Slezskoostravský hrad a Černou louku, kde se obří festival rozprostírá. Už loni na ní docházelo k takovým zácpám, že se lidé obávali o svoji bezpečnost.

„O tu nám právě nejvíce jde, proto celý areál festivalu bude spojovat jestě druhá lávka. Jejímu postavení by jedině bránily podmáčené břehy či vysoký stav vody v Ostravici,“ konstatovala Holušová.

Colours of Ostrava nabídne od 15. do 18. července celkově na dvanácti venkovních i vnitřních scénách přes 100 zahraničních a domácích kapel, divadel aj. Letos do Ostravy přijedou světové hvězdy, které jsou vůbec nejdražší v celé historii festivalu. Mezi nimi i irská kapela The Cranberries nebo zpěvák Iggy Pop. „Jakékoliv známé jméno stojí i přes sto tisíc eur,“ prozradila Holušová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa