Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vnadná blondýnka přišla o práci. Milenka Johnsona hýřila penězi konzervativců

Autor: Darina Jíchová - 
11. července 2019
23:00

Britský exministr zahraničí a horký kandidát na post premiérky Theresy Mayové Boris Johnson (55) má po svém boku mladou a ambiciózní Carrie Symondsovou (31). Seznámili se, když blondýnka působila jako komunikační šéfka Konzervativní strany, svůj post, na kterém vydělávala miliony, ale Symondsová „z jistých důvodů“ opustila. Její známí mimo jiné tvrdili, že se vášnivá environmentální aktivistka chce věnovat záchraně životního prostředí, pravda je ale jinde. Podle konzervativců neodváděla „zas tak dobrou práci“, ukázalo se také, že do médií „pustila“ i články, které zdiskreditovaly premiérku a utrácela stranické peníze, napsal deník Daily Mail.

Konzervativci se nepostěžovali jen na špatnou práci Symondsové, stranu prý přišla na „dost peněz“. Jeden ze zdrojů z Konzevativní strany sdělil Daily Mailu, že Johnsonova milenka si za stranické peníze vyjela s přáteli do Maroka. Ještě horší je podle téhož zdroje fakt, že se kvůli ní do médií dostaly články, které poškodily premiérku Mayovou. Jako komunikační šéfka tomu měla zabránit.

V klíčových momentech nepřišla do práce

Několik konzervativců dokonce Symondsovou podezřívá, že to byla právě Symondsová, kdo tisku články poskytl. Navíc rezignace nebyla rozhodnutím Symondsové, byla podle všeho byla požádána, aby dobrovolně odešla. Důvody k tomu byly následující, podle zdroje prý zneužívala svého postavení, jezdila s přáteli na dovolené a ubytovávala je v domech patřící Konzervativní straně, i mimo „službu“ si za peníze daňových poplatníků objednávala taxi nebo jednala v luxusních restauracích.

To jsou ale podle zdroje jen „malé prohřešky“, Symondsová nedostála své pověsti komunikačního guru. Johnsonova milenka podle konzervativců v některé klíčové momenty vůbec nepřišla do práce a nebyla schopná dobře vést komunikační kancelář.

Straníky rovněž šokovalo, když na svých sociálních sítích sdílela snímky z dovolené v Maroku, kam vzala své přátele a kolegy. Komunikační oddělení konzervativců v Londýně kvůli tomu na několik dní zůstalo téměř prázdné.

Symondsová a i mluvčí Konzervativní strany odmítli tisku poskytnout jakýkoliv komentář, přátelé Symondsové tvrdí, že jde o kampaň odpůrců brexitu a že výlet do Maroka byl součástí její narozeninové oslavy. Veškerá kritika je prý směšná, protože na marockém večírku bylo i vedení konzervativců.

Symondsová chtěla milionové odstupné

Pokladník konzervativců Mick Davis se ale několikrát pokusil Symondsovou kvůli přílišnému utrácení sesadit, vystoupili proti němu však její mocní spojenci ze strany. Davis loni v létě získal podporu předsednictva konzervativců, postavil se za něj Brandon Lewis a Symondsová dostala výpověď, požadovala prý odstupné ve výši 1,1 milionu korun, což odpovídá jejímu platu za půl roku. Nakonec dostala 568 tisíc korun a obě strany podepsaly dohodu o zachování pracovního tajemství.

Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou. Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou. | Profimedia.cz

Známí Symondsové uvedli, že pravým důvodem její výpovědi bylo dlouhé volno, které si vzala v době, kdy bojovala proti tomu, aby byl z vězení předčasně propuštěn násilník, bývalý taxikář John Worboys, jehož obětí byla ve svých devatenácti letech i Symondsová. Podle konzervativců to s jejím odchodem ale nemá žádnou souvislost.

„Jsou to pomluvy a naproté nesmysly. Kritika je politicky motivovaná, jsou za tím odpůrci brexitu,“ sdělila Daily Mailu kamarádka Symondsové. „Carrie je obětí boje uvnitř strany, je jejich terčem, protože je Borisova přítelkyně,“ dodala na vysvětlenou. Další přátelé po jejím konci u konzervativců řekli, že se chce Symondsová plně věnovat ochraně životního prostředí.

Taxíkem za peníze daňových poplatníků

Utrácení za taxislužbu povrdila přepravní společnost, kterou Konzervativní strana využívá. Symondsová znala heslo do aplikace, která jí umožňovala si taxík objednat jménem člena strany bez toho, aby o tom daný člověk věděl. Peníze se automaticky strhly z účtu konzervativců. „Přišlo se na to, když se někdo z ekonomického oddělení ptal, proč je na účtě tolik nočních cest z barů a restaurací. Lidé, na jejichž jména byly vozy objednávány, o tom neměli tušení,“ uvedl zdroj.

Symondsová dostala několik upomínek, z práce oficiálně odešla na konci loňského srpna, v září pak praskl skandál o románku s Johnsonem. Politik odešel po 25 letech od své druhé manželky Mariny Wheelerové, se kterou má čtyři děti, a požádal o rozvod. Milenci se k sobě nastěhovali, nyní to vypadá, že Symondsová se stane příští „první dámou“ Británie.

Symondsovou nemusí Johnsonovy děti ani jeho spojenci

Symondsová má mnoho mocných přátel, v oblibě ji mají více méně i známí Johnsona, podle nich politika „postavila do latě“, pod jejím dohledem zhubnul a nechal se otříhat. Pár má ale na kontě i ostrou hádku, kvůli které na ně sousedi zavovali policii.

„Carrie je manipulativní, umí být dost nezdvořilá a často si připisuje úspěch za práci, která není její. Všichni na ní berou ohled kvůli Worboysovi, je v podstatě nedotknutelná,“ sdělil Daily Mailu jeden z mnoho Johnsonových podpůrců, mezi kterými má Symondsová dost kritiků. Nesnesou se s ní ani Johnsonovy děti, které se s ní odmítají seznámit.

franz ( 18. července 2019 17:55 )

Politický idiot, asi nejen politický, znovu v akci. Žádná vyjímka a to nejen ve VB.

Zobrazit celou diskusi