Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Lepší kvalitu spermií mají muži, kteří chodí spát dříve, tvrdí vědci

Autor: tva - 
29. června 2019
21:59

Muži, kteří mají problém s početím u své partnerky, by možná měli uvažovat o časnějším chození do postele - spát. Vyplývá to ze studie dánských vědců z Aarhuské univerzity. Její účastníci, kteří chodili spát před půl jedenáctou večer, měli až čtyřikrát kvalitnější spermie. Informaci přinesl britský deník The Independent.

Z výzkumu také vyplynulo, že na kvalitu spermií má vliv i doba spánku. U mužů, kteří denně spí méně než sedm hodin, hrozí kromě dalších zdravotních potíží také pokles hodnoty jejich pohlavních buněk.

Experti na reprodukční medicínu často doporučují párům, které se snaží o dítě, aby v nočních hodinách omezili například sledování televize nebo psaní či kontrolu e-mailů. Spánek totiž hraje klíčovou roli při produkci hormonů, které ovlivňují plodnost. Stres, který navíc souvisí s nedostatkem spánku, může snadno ovlivňovat imunitní systém, který začne pohlavní buňky eliminovat.

Souvislost naopak vědci nezaznamenali mezi počtem spermií a celkovou kvalitou spánku. Zdá se tedy, že například časté chození na záchod během noci má na hodnotu buněk vliv minimální nebo dokonce vůbec žádný.

„Muži, kteří mají problém s oplodněním své partnerky, by tak vážně měli zauvažovat nad tím, co je v pozdních hodinách zaměstnává a zda je to skutečně tak důležité. Zároveň platí, že čím dříve se pár do postele dostane, tím je také vyšší pravděpodobnost, že u něj dojde k sexu,“ vysvětluje doktor Raj Mathur z univerzity v Manchesteru.

tempmiwa ( 30. června 2019 12:07 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi