Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Obamovi vyrazili s dcerami na luxusní dovolenou: Pobyt za miliony a krásy Francie

Autor: Darina Jíchová - 
17. června 2019
17:17

Exprezident USA Barack Obama (57) s manželkou Michelle (55) a dcerami Maliou (20) a Sashou (18) vyrazil na dovolenou do Francie. Bývalá první rodina si prohlížela památky v Avignonu, Malia se Sashou následně exprezidenta ke Dni otců pozvaly na večeři do vyhlášené restaurace. Obamovi si volno užívají plnými doušky a na dovolené rozhodně nešetří. Pobyt v okázalém letovisku je vyjde na miliony, napsal deník Daily Mail.

Obamovi do jihofrancouzského kraje Provence dorazili minulý týden v pátek a jsou ubytovaní na luxusním statku Le Mas des Poiriers z 18. století na avignonském ostrově Barthelasse, týdenní ubytování v něm vyjde skoro na 1,5 milionu korun na osobu.

V Avignonu navštívili také jeho dominantu Papežský palác, který je nejstarším gotickým palácem na světě. Malia se Sashou pak v neděli na Den otců vzaly exprezidenta do restaurace La Mirande, která se pyšní michelinskou hvězdou, kde se jen za místo u stolu platí 2,4 tisíce korun.

Rodina neslavila jen Den otců, týdenní prázdniny ve Francii patří také Sashe, která nedávno ukončila studium na prestižní škole, kde roční školné stojí přes 900 tisíc korun. Bývalá první dáma se po Avignonu procházela v černých letních šatech, Malia v módním bílém overalu a Sasha v žlutých šatech s trendy hadím potiskem, oproti tomu Obama si vyšel v ležérních džínech, modré košili a slunečních brýlích.

Do rodinného rozpočtu přispívá teď hlavně kniha Obamové

Bývalá první rodina do Francie přiletěla soukromým tryskáčem za doprovodu několika přátel. Na peníze rozhodně nemusí hledět ani po odchodu z Bílého domu, do rodinného rozpočtu letos přispěla hlavně Michelle Obamová, která sklízí úspěch se svou autobiografií Můj příběh. V rámci propagace knihy cestuje po celém světě.

Nezahálí ani exprezident, který často vystupuje se svými projevy, během jednoho si vydělá až 9 milionů korun. K tomu jako bývalý šéf Bílého domu pobírá roční penzi 4,5 milionu korun. Obamovi rovněž podepsali smlouvu s Netflixem, nebylo zatím zveřejněno, na kolik si přijdou.

Dcery utekly na trh. Den bez rodičů, ale pod dohledem

Sobotu strávily Malia a Sasha bez rodičů, zatímco si bývalý první pár užíval soukromí, dcery za doprovodu ochranky a kamarádek vyrazily na proslulé trhy do jihofrancouzské obce L'Isle-sur-la-Sorgue. Malia ochutnávala čerstvé jahody, Sashu zase zaujaly vystavené starožitnosti. Městu L'Isle-sur-la-Sorgue se rovněž přezdívá „francouzské Benátky“ a je vyhledávaným cílem turistů.

Exprezident Barack Obama s rodinou vyrazil na dovolenou do Francie. Na snímku Malia Obamová. Exprezident Barack Obama s rodinou vyrazil na dovolenou do Francie. Na snímku Malia Obamová. | Profimedia.cz

Na trh se Obamovy oblékly pohodlně, Malia měla černou košili s bílou výšivkou, černé šortky a černou džínovou bundu. Sasha zvolila bílý crop top, modré džíny a zelenou vojenskou bundu. Společnost jim dělaly kamarádky a několik bodyguardů. Početná ochranka hlídá nejen exprezidenta, ale také zvolenou francouzskou rezidenci.

Obamovi mají na statku vlastního šéfkuchaře a číšníky

Obamovi si vybrali dobře, statek Le Mas des Poiriers se nachází na relativní „samotě“, která jim zajišťuje dostatečné soukromí. V hlavní části domu je 7 ložnic, prostorný obývací pokoj a kuchyň s velkým jídelním stolem. Rodina má k dispozici dva šéfkuchaře, dva číšníky a několik pokojských. Venku se rozprostírá velká zahrada s hruškovým sadem, tenisové kurty, bazén. V přístavu kotví několik lidí.

Rodina jistě oslaví také Sashiny narozeniny, minulé pondělí bylo bývalé první dceři 18. let. Sasha se překvapivě rozhodla pokračovat ve studiu na univerzitě v Michiganu, nebude následovat svou sestru na Harvard. Podle zdroje blízkého rodině se mladší z Obamových dcer dostala na Yale, nakonec se ale rozhodla pro Michigan.

nika70 ( 18. června 2019 00:30 )

Holky se jim aspoň co do vizáže nepovedly. Ta Malia je strašně šeredná...

martinbraun ( 17. června 2019 22:48 )

Američani kde se platí dolarem, ve Francii kde je Euro, platili korunami?

ostuda ( 17. června 2019 21:59 )

podivné uskupení. mají nakoupený a dovezený asi i ty přátele

quonex ( 17. června 2019 21:33 )

sociální demokrat a žije si jak velmož.

tryskomys ( 17. června 2019 21:20 )

Ty holky jsou stejně ,,krásné,, jako ta her...co se vecpala do královské rodiny můžou si s ní podat ruce,hnus,br.

Zobrazit celou diskusi