Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kdo je mladá milenka rozvedeného exministra Johnsona: Aktivistka i oběť násilníka

Autor: Darina Jíchová - 
29. května 2019
19:12

Exministr zahraničí Boris Johnson je jedním z největších favoritů, který by se mohl po premiérce Therese Mayové stát lídrem Konzervativní strany a později ji nahradit i jako předseda vlády. O Johnsonovu image se stará jeho mladá milenka Carrie Symondsová, která rozčepýřeného a neupraveného „šaška“ mění na seriózního politika. Exministr má nový sestřih, zhubl a do pořádku si dává i svůj rodinný stav, pohnul s rozvodem a znovu svobodný bude do šesti týdnů, uvedl deník The Sun.

O Johnsonově proměně promluvili i jeho známí, kteří se shodují, že je to rozhodně změna k lepšímu. Za vším stojí bývalá komunikační šéfka konzervativců a environmentální aktivistka Symondsová. Ta je zřejmě i důvodem toho, proč Johnson a jeho manželka, právnička Marina Wheelerová, se kterou má 4 děti, loni v září po 25 letech oznámili rozchod a následně rozvod. Po emotivním vyjednávání s manželkou to vypadá, že Johnson bude rozvedený do 6 týdnů.

Boris Johnson s manželkou Boris Johnson s manželkou | Reuters

Exministr se sestěhoval se svou milenkou do jejího londýnského bytu, Symondsová na nic nečekala a nasadila Johnsonovi dietu. Už v březnu se pochlubil, že zhubl 6 kilo, zároveň si postěžoval, že „žije jako poustevník na ovesné kaši“. A zdá se, že zarytý „masožrout“ podlehl dalšímu vlivu ze strany Symondsové a stává se z něho vegan.

„Zkouším to,“ komentoval své veganství pro Daily Mail. Přitom ještě v roce 2008 trval na tom, že se masa nikdy nevzdá. „Jestli si myslí, že se vzdám masa s nadějí, že to sníží teplotu planety, tak jsou úplně praštění,“ vyjádřil se na adresu aktivistů za ochranu životního prostředí. Zdá se, že nadšená environmentalistka Symondsová změnila jeho názor.

Symondsová podle všeho není jen krásná, ale také mimořádně talentovaná a chytrá. Je považována za jednu z nejlepších v oblasti PR, v současnosti působí v mezinárodní ekocharitě. Udržuje kontakty z doby, kdy působila mezi konzervativci, má dobré vztahy s mnoha politiky a v boji o vedení Konzervativní strany či o post premiéra může být Johnsonovou tajnou zbraní. Přátelé Symondsové rovněž uvedli, že je do exministra „šíleně zamilovaná“.

Na první pohled se může zdát, že Symondsová má ideální život, vyrůstala jako dcera spoluzakladatele listu The Independent Matthewa Symondse a právničky Josephine Mcaffeeové. Má dobré vzdělání a v poměrně nízkém věku se stala komunikační šéfkou přední politické strany. Našla muže svých snů a aspiruje na pomyslnou první dámu Velké Británie.

Oběť násilníka z taxíků

V 19 letech se ale Symondsová stala obětí taxikáře Johna Worboyse, který měl znásilnit přes 200 žen. Byla jednou z nejmladších žen, které násilník napadl. Došlo k tomu v červenci 2007, když prvním rokem studovala dějiny umění na Univerzitě Warwick.

Worboys ji tehdy vezl domů z návštěvy u přátel, Symondsová popsala, že jí nabízel pití, které po několika odmítnutích přijala. Nápoj zřejmě obsahoval drogu, protože když se Symondsová probrala na zadní sedačce taxíku, nevěděla, co se stalo. Sotva došla domů, před matkou zkolabovala. Nejprve si prodělala několik hysterických záchvatů smíchu, pak dávivě zvracela, nakonec omdlela. Následně kontaktovala policii.

Uvedla, že ji nejvíce vyděsilo to, že ztratila kontrolu nad svým osudem. „Šokovalo mě, když jsem zjistila, kolika ženám udělal to samé.“ Symondsová byla jednou z mála Worboysových obětí, která našla odvahu a svědčila proti němu u soudu. Podstoupila i náročný křížový výslech, kterému ji podrobil jeho obhájce. „Napadal každé slovo, zdiskreditoval naše výpovědi i naši pověst,“ uvedla Symondsová.

Zločince dostala za mříže

Worboys byl s konečnou platností odsouzen v roce 2009, obžaloba měla 19 bodů včetně znásilnění. „Carrie se s tím vyrovnala jen proto, že ví, že je za mřížemi. Bojí se toho, co se stane, až Worboyse pustí,“ řekl jeden ze známých Symondsové. Před rokem se začalo o Worboysově možném předčasném propuštění jednat, Symondsová udělala všechno pro to, aby k tomu nedošlo.

„Využila všeho, co měla k dispozici – od své pozice mezi konzervativci přes články v novinách až k veřejné sbírce,“ dodal další z přátel aktivistky. Její snaha se vyplatila a vláda dala obětem právo napadnout rozhodnutí o propuštění. „Myslím, že Carrie za to zaplatila nejvíc, musela se mu znovu postavit tváří v tvář. Bez její odvahy by ten násilník byl ale zpátky na ulicích,“ vypověděl kamarád Symondsové.

Přestože předním úkolem Symondsové coby komunikační šéfky konzervativců bylo zlepšit image strany, nešetřila je kritikou. Přesto se jí ale podařilo získat na stranu toryů řadu fanoušků, zvláště pak na sociálních sítích. Působila v kampaní na podporu obětí znásilnění nebo obětí ženské obřízky. Konzervativce se snažila více zapojit i do otázky klimatických změn. Pro zkostnatělou stranu byla podle mnohých moc pokroková.

Aférka s Johnsonem

Románek s Johnsonem si zřejmě začala někdy kolem loňského Valentýna, kdy spolu obědvali. Politik ji měl bombardovat milostnými zprávami a telefonáty. Symondsová ho v březnu pozvala na oslavu svých 30. narozenin, kde Johnson pobavil hosty, když s oslavenkyní tančil na její milovanou Abbu. Tisk o jejich vztahu začal spekulovat na přelomu srpna, kdy rovněž opustila svou roli v Konzervativní straně, a září, kdy se Symondsová stáhla do ústraní. Po Johnsonově boku se oficiálně objevila až na Nový rok, který společně přivítali v Řecku.

V médiích má Symondsová image blonďaté královny večírků, jen málokdy se zmiňují její zásluhy, jak v prostředí environmentálních organizací, tak v jejím boji za práva obětí znásilnění. Úspěšná byla i jako komunikační šéfka konzervativců. „Vydry mořské mají ze všech zvířat nejhustší srst, mají hroší kůži,“ vzkázala svým kritikům na twitteru. Johnson své přítelkyni podle známých přezdívá právě „vydřička“.

Carrie Symondsová a Stanley Johnson Carrie Symondsová a Stanley Johnson | Profimedia.cz

Na její obranu vystoupilo několik konzervativců, kteří v otevřeném dopise odsoudili přístup tisku. Dopis podepsala na příklad Anna Soubryová nebo Nicky Morganová. Za Symondsovou se ale postavily i labouristky Stella Creasyová a Jess Phillipsová.

Symondsová to „schytala“ i od Johnsonových dětí, jeho nejstarší dcera je podle výpovědí „rozzuřená a znechucená“. Na její straně je jen politikův otec Stanley, vyrazil s ní dokonce na protest proti lovu velryb. Zbytek rodiny s ní nechce mít nic společného.

 

dtrpetrr ( 29. května 2019 20:30 )

-=_Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : da.gd/nahe

Zobrazit celou diskusi