Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školačka se pokusila uplatit premiérku. Chtěla peníze na výzkum draků

Autor: Darina Jíchová - 
14. května 2019
09:05

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová obdržela kuriózní dopis, obrátila se na ni jedenáctiletá školačka Victoria. Dívka po političce chtěla, aby ona a její vláda vydaly peníze na výzkum draků, to ale nebylo vše. Victoria se dožadovala, aby jí vláda Ardernové dala nadpřirozené schopnosti, aby mohla draky trénovat, až nějaké najdou. Školačka si schválení své žádosti „pojistila“ úplatkem a premiérce poslala novozélandskou pětidolarovku, zhruba 75 korun, informoval deník New Zealand Herald.

Dopis Ardernovou zřejmě pobavil natolik, že se na něj rozhodla reagovat a Victorii odepsala. S odpovědí se na internetu pochlubil bratr školačky. „Děkuju, že ses obrátila na vládu. Tvůj návrh nás velmi zaujal, bohužel v oblasti draků a nadpřirozených sil neprovádíme momentálně žádný výzkum,“ napsala premiérka.

Odpověď Ardernové pro školačku Victorii:

 

„Proto ti vracím i tvůj úplatek. Ve tvé výpravě za telekinezí, telepatií a draky ti přeju jen to nejlepší. Znovu děkuju za tvůj dopis,“ Ardernová ke své odpovědi připojila nejen zmiňovanou bankovku, ale i ručně psaný dovětek: „P.S.: Budu dávat pozor, kdyby se draci objevili. Nosí obleky?“

Premiérčina odpověď byla sdílená na sociálních sítích a Ardernové se zvětšil už tak široký kruh fanoušků. Mnoho lidí rovněž dopis komentovalo a někteří Victorii nabízeli rady. „Měla by podat oficiální žádost o přístup k informacím, které vláda o tématu má.“ „To je úžasné, nejsem zrovna fanda politiky Ardernové, ale to, jak se chová k lidem, ukazuje, jak skvělá vůdkyně je,“ připsal jeden z uživatelů twitteru.

Zároveň to není poprvé, kdy Ardernová něco podobného udělala. V březnu, krátce potom, co premiérka oznámila zpřísnění zákona o kontrole a držení zbraní, dostala politička dopis od osmileté Lucy. Dívka Ardernové psala, že je to „dobrý nápad zakázat nebezpečném zbraně na Novém Zélandu“. Premiérka Lucy odepsala a poděkovala za „rozkošný dopis“.

Zobrazit celou diskusi