Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Naše srdce mají obrovské díry“. Američané si připomněli masakr na škole v Columbine

Autor: ČTK - 
21. dubna 2019
08:23

Pietní ceremonií si na denverském předměstí Littleton v americkém státě Colorado připomněli dvacáté výročí masakru na střední škole Columbine, při kterém dva studenti zabili dvanáct spolužáků a učitele. Sobotní akce zakončila týden vzpomínek na události z 20. dubna 1999, informovala dnes agentura AP.

Za rodiny obětí promluvila na pietní ceremonii matka jedné ze zabitých dívek. „Naše srdce v sobě mají obrovské díry, ale naše srdce jsou větší, než byla před dvaceti lety,“ uvedla Dawn Annaová.

Na závěr akce, které se zúčastnily asi dvě tisícovky lidí, třináctkrát odbil zvon a organizátoři vypustili třináct holubic, které představovaly třináct obětí školního masakru.

Před dvaceti lety do školy Columbine na předměstí Denveru vstoupila dvojice maskovaných studentů s poloautomatickými zbraněmi a začala střílet na studenty i profesory. Po masakru mladíci spáchali sebevraždu.

Letošní dvacáté výročí střelby poznamenala smrt mladé ženy, která na počátku tohoto týdne přicestovala do Colorada z Floridy. Osmnáctiletá dívka podle úřadů obdivovala masakr v Columbine. Po několikahodinovém pátrání ji policie našla ve středu mrtvou. Zřejmě spáchala sebevraždu střelnou zbraní. Kvůli hrozbě, kterou podle policie představovala, zůstaly ve středu v oblasti Denveru uzavřeny školy, které navštěvuje 400.000 žáků.

mandat ( 21. dubna 2019 10:26 )

USA ma ve sve zemi neskutecny bordel,ale strka nos do celeho sveta achce vsude delat poradek a nastolovat demokracii.Vsude,kde byli Americane je dnes stredovek a chaos.Drogy nejsou tvrde stihane, diskriminuji Indiany a nam budou vycitat, ze se u nas neprizusobive etniky maji spatne.Vnucuji nam barevne obyvatelstvo a vycitaji, ze v nasich filmech a reklamach je malo cernochu.Asi netusi, ze cernosi patri na jiny kontinent a my jsme si je k nam nenatahali, oni lezou k nam dobrovolne.Ted je nam vnucuje EU,aby byl v cele Evrope stejny bordel,kriminalita a chaos,jako je v USA.

Zobrazit celou diskusi