Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabil v tramvaji i pohlednou servírku (†19). Střelec z Utrechtu se přiznal

Autor: ČTK, simao - 
22. března 2019
17:38

Mezi jeho oběťmi je i 19letá servírka Roos Verschnuurová, která pracovala ve snack baru na předměstí a cestovala v ten den MHD po městě během svého dne volna. Pachatel se dnes k činům přiznal a uvedl, že jednal sám. Pro Roos pláče i její přítel, blízcí oplakávají i další dva zavražděné muže.

Muž stíhaný v souvislosti s pondělní střelbou v Utrechtu za několikanásobnou vraždu s teroristickým motivem se dnes u soudu přiznal k činům, z nichž byl obviněn, a uvedl, že jednal sám. Oznámila to nizozemská prokuratura.

Přítel zavražděné dívky: Příšerné...

Při střelbě v tramvaji přišli o život tři lidé a dalších sedm bylo zraněno. Střelec zabil i 19letou Roos, která pracovala jako servírka. Dalšími dvěma oběťmi jsou muži ve věku 28 a 49 let.

„Byla krásná a byla silná. Je to příšerná tragédie. Nemohu vám teď říct, co cítím k muži, který ji zabil. Jsem příliš naštvaný,“ řekl MailOnline její přítel Wilmar Ijskes.

Střelec z Utrechtu zabil i 19letou servírku Roos. Střelec z Utrechtu zabil i 19letou servírku Roos. | Profimedia.cz

Podezřelým ze spáchání činu je 37letý Gökmen Tanis, který se narodil v Turecku. Muž, který byl dnes předveden k neveřejnému slyšení před vyšetřujícího soudce, čelí mimo jiné obvinění z několikanásobné vraždy či zabití s teroristickým motivem.

Prodloužili mu vazbu

Soud sedmatřicetiletému muži prodloužil vazbu o dva týdny. „Podezřelý ve věku 37 let se ráno před vyšetřujícím soudcem přiznal k trestným činům, které jsou mu přičítány,“ oznámila prokuratura.

Podezřelý ze střelby v Utrechtu, při které zemřeli tři lidé. Podezřelý ze střelby v Utrechtu, při které zemřeli tři lidé. | ČTK

Soudce rozhodl, že obviněný bude smět komunikovat pouze se svým právníkem, oznámil dále soud. Podezřelý má být podroben psychiatrickému vyšetření. Tanis byl zadržen v pondělí sedm hodin po dopolední střelbě. Na páteční večer byl do Utrechtu naplánován tichý pochod městem za oběti střelby.

kukuku ( 23. března 2019 10:06 )

Proč "možná i Surinam" a v karibském moři ? Surinam je Holandská Guayana a začíná na pobřeží Atlantiku a končí v amazonském pralese.

mak ( 22. března 2019 19:29 )

Diskriminace!! Proc neni odsouzenej za minutu jako ten bilej nemuslim na Zélandu?

Super Duper ( 22. března 2019 19:25 )

Nizozemí má uzemí v karibském moři možná i Surinam nechápu proč Nizozemí a další Evropské země nemají svoje Guantanamo ? Všichni jen co jsou podezřelý z terorizmu okamžitě poslat do tropických vězení na doživotí . Tyhle západní země potřebují tajná Guantanama.

offline ( 22. března 2019 19:14 )

Pán byl zjevně frustrován, že musí žít v chudém a xenofobním Nizozemsku, jeho sociální dávky nestačí ani na drogy, natož na jídlo a že se nemůže vrátit do svého milovaného Turecka ke svým milovaným příbuzným. Tady pomůže jen dlouhodobá individuální a skupinová psychoterapie, podstatné zvýšení sociálních dávek a přesídlení celé šedesátičlené rodiny z Turecka do Holandska.

Monikay ( 22. března 2019 18:26 )

proč musí taková hovádka likvidovat fajn lidi

Zobrazit celou diskusi