Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bookmakeři mají jasno. Prezidentské volby na Slovensku ovládne blond právnička Čaputová

Autor: ČTK, FiM - 
20. března 2019
13:22

Druhé kolo voleb slovenského prezidenta je podle bookmakerů celkem rozhodnuté. Před rozhodujícím duelem volby je podle sázkových kanceláří jasnou favoritkou na zvolení hlavou státu právnička Zuzana Čaputová, která minulý týden přesvědčivě vyhrála první kolo hlasování. Čaputová, jež se mezitím vzdala funkce místopředsedkyně neparlamentní strany Progresivní Slovensko, svede 30. března souboj o své zvolení s místopředsedou Evropské komise Marošem Šefčovičem.

Na zvolení Čaputové prezidentkou sázkové kanceláře Niké, Tipsport SK a Fortuna SK nyní vypsaly kurzy od 1,02 do 1,04:1. To jsou velmi nízké kurzy značící vysokou důvěru v její zvolení. Úspěšný tipující by tak za každých vložených 100 eur vyhrál nanejvýš jen 104 eur. Ještě minulý týden se kurzy na celkové vítězství Čaputové pohybovaly od 1,23 do 1,26:1.

Na vítězství Šefčoviče bookmakeři stanovili kurzy od deseti do 14:1, před týdnem byly v rozmezí od šesti do 6,75:1. Dlouholetý diplomat Šefčovič, kterého podporuje nejsilnější vládní strana Směr-sociální demokracie, získal v prvním kole prezidentských voleb 18,66 procenta hlasů. Čaputovou podpořilo 40,57 procenta voličů.

Na výsledky prezidentských voleb neváhali Slováci vsadit tisíce eur již před prvním kolem hlasování. Při sázkách na vítěze prvního kola většina tipujících sázkové kanceláře Niké věřila Čaputové. Naopak při tipování, kdo skončí na druhém místě, více z nich očekávalo úspěch soudce nejvyššího soudu Štefana Harabina než Šefčoviče. Harabin nakonec skončil ve volbách na třetím místě se ziskem 14,34 procenta hlasů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Taurus70 ( 20. března 2019 21:39 )

Asi jako Hilary v Americe😂😂😂

Imking ( 20. března 2019 19:52 )

Dobrý den já som tiez Slovák a paní captava je právnická bez diplomovej práce,je plátěná z Ameriky a chce slovakov predat Amerike, toto je jej plán a pozvat na Slovensko utečencov a chce děti z dětských domovov nastrkat homosexualom

branislav.melis ( 20. března 2019 17:26 )

...píši ze Slovenska, hezký den všem! Víte, u nás je obrovský problém naprosto šílená korupce politiků ve Vládní straně SMER Roberta Fica! Za 10 let co je u moci se rozkradli stamiliony eur! Lidé jsou zoufalí, neumí to zastavit! A do toho vešla paní Čaputová - nesmírne inteligentní, vzdelaná a slušná žena, navíc hezká! Ona se vytáhla v televizných Debatách - totálne svím klidem a mistrným slovem doslova zmasakrovala ostatní kandidáty! Proto tak vyletěla nahoru! Ona se stala symbolem čistoty a změny! A navíc - jí volí víc žen než mužů - prěkvapive, ale je to tak, nelžu Vám! Její liberální názory lidé berou jako něco, co jim až tak nevadí, protože korupce a šílené rabováni naší země je mnohom zásadnejší problém! Ona vyhraje...

Zobrazit celou diskusi