Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Melania v růžovém potěšila děti sladkostmi. To Trump řeší nadváhu 110 kilo

Aktualizováno -
15. února 2019
12:40
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
15. února 2019
07:03

Melania Trumpová (48) vyrazila na Valentýna v růžovém modelu do dětské nemocnice v Marylandu, s malými pacienty zdobila cukroví a malovala valentýnská přáníčka. Zatímco Trumpová si udržuje štíhlou linii i během svého působení v roli první dámy, její manžel Donald Trump (72) oproti tomu přibírá. Jeho váha už překročila hranici obezity. Na vině je hlavně to, že často „hřeší“ a neodpustí si například svoje oblíbené hranolky.

Trumpová dorazila do nemocnice oblečená od hlavy až k patě v růžovém. Modelu vévodil kabát z dílny návrháře Cedrica Charliera, který vyjde zhruba na 41 tisíc korun. Nemohly chybět ani lodičky na vysokých jehlách, stejně jako kabát a šaty, samozřejmě v růžové barvě.

Trump neodolá hranolkám

První dáma s dětmi malovala přáníčka, zdobila perníčky a zapojila se i do dalších aktivit. Zatímco si Trumpová hrála s dětmi, prezident kvůli financování zdi na americko-mexické hranici vyhlásil stav nouze. Tento týden byly také zveřejněny výsledky Trumpovy každoroční lékařské prohlídky.

Lékař sice prohlásil, že je prezident v dobrém stavu. Šéf Bílého domu ale přibral, jeho váha se pohybuje na 110,2 kilogramech, což je o 2 kilogramy více než loni. Trump tak překročil hranici obezity, za nárůst hmotnosti může hlavně to, že prezident necvičí a dopřává si nezdravé jídlo z fastfoodových restaurací.

První dáma je oproti manželovi stále „fit“ a „v kondici“. Mezi dětmi působila spokojeně a zářivě se usmívala. S malými pacienty strávila 45 minut, všichni se podle pořízených snímků dobře bavili. Trumpová působila velmi svátečně a ladila i s valentýnskou výzdobou.

Melania mezi dětmi zářila

Po roce se znovu setkala s devítiletou Amber. „Pamatuju si tě z loňska. Jak se daří?“ zeptala se dívky, která trpí vzácnou genetickou poruchou, kvůli které jí odumírají nervy a její svaly přestávají pracovat. Amber se v současnosti pohybuje jen díky chodítku. Trumpová se Amber vyptávala, co nejradši dělá.

„Hraju si s kamarády,“ odpověděla Amber první dámě. Obě evidentně spojuje obliba růžové barvy. Amber byla nadšená z kabátu Trumpové, také její „valentýnka“ byla celá růžová. První dáma mluvila i s další pacientkou, dvacetiletou Dainelle z Jamajky, která čeká na transplantaci jater. Děti měly o návštěvu Trumpové velký zájem a přetahovaly se o její pozornost.

Melania Trumpová na svátek sv. Valentýna zamířila za dětmi do nemocnice, od některých dětí dostala dárek, (14.02.2019). Melania Trumpová na svátek sv. Valentýna zamířila za dětmi do nemocnice, od některých dětí dostala dárek, (14.02.2019). | Reuters

„Moje nejoblíbenější město je Washingon, D.C.,“ sdílela Trumpová s dětmi. Společně s dětskými pacienty vystřihávala srdíčka, jedno se svým jménem připíchla na nástěnnou mapu USA. Několik dětí si pro ni připravilo malý dárek.  Keňský chlapec Amani, který čeká na transplantaci kostní dřeně, jí dal řetízek s přívěskem, na kterém byla vyryta slova „naděje“ a „víra“. Trumpová slíbila, že se bude za chlapce a jeho uzdravení modlit.

Trump nabral 2 kila

„Se zřetelem na všechny laboratorní výsledky, vyšetření a odborná doporučení zůstává prezident podle mého zjištění ve velmi dobrém zdravotním stavu,“ napsal prezidentův lékař Sean Conley ve zprávě, kterou vydal Bílý dům. O prezidentově zdraví informovala agentura Reuters.

Spis s podrobnými výsledky vyšetření, kterému se prezident podrobil ve vojenské nemocnici Waltera Reeda na předměstí Washingtonu v pátek minulý týden, uvádí, že Trump váží 110,2 kilogramu, zatímco na počátku loňského roku tomu bylo 108,4 kilogramu.

Prezidentův index tělesné hmotnosti nyní činí 30,4, napsala agentura AP a dodala, že lidé, jejichž index překračuje 30, jsou považováni za obézní.

Abstinent a nekuřák

Dvaasedmdesátiletý prezident je abstinent a nekuřák. I loni byl Trumpův zdravotní stav hodnocen jako vynikající, prezident ale zároveň dostal doporučení, aby jedl méně tučnou stravu a začal cvičit. Jeho tehdejší lékař Ronny Jackson uvedl, že šéf Bílého domu váží přes 108 kilogramů a měl by pár kilogramů shodit.

Trumpovi spolupracovníci tvrdí, že prezident nyní jí více ryb, ale stále si dopřává dobře propečené steaky s kečupem a hranolky. Trump také projevuje dlouhodobou a pečlivě zdokumentovanou náklonnost k rychlému občerstvení. Conley ve zprávě také uvedl, že zvýšil dávkování léku, jehož cílem je snížit takzvaný špatný cholesterol.

Ačkoli pro prezidenty nejsou takovéto kontroly povinné, pravidelně je podstupují a po prohlídkách zveřejňují lékařské zprávy s konstatováním, že jsou pro výkon funkce způsobilí.

Video  Vítr odhalil první pleš USA: Trumpa zradila přehazovačka i fixační lak na vlasy  - Blesk.cz, Reuters
Video se připravuje ...

zvonik54 ( 15. února 2019 09:58 )

Myslím, že se mýlíš 1912. Klid nebude, protože on není příčinou neklidu. Spíš by bylo pro ČR vhodné do budoucnosti provádět rozbor jeho howen, jestli by zástupci České republiky tyto odložené produkty nějak ekologicky výhodně využít pro lid, který si je zvolil... Co Vy na to?

Zobrazit celou diskusi