Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Italové udeřili na milionový byznys množíren. Týraná a nemocná štěňata pocházela ze Slovenska

7. února 2019
15:23

Přes pět tisíc týraných štěňat původem ze slovenských množíren bylo nelegálně přepraveno do Itálie a zde prodáno s podvrženými dokumenty. Italská policie dnes oznámila, že tuto obchodní síť, která vynesla zisk přes milion eur, rozbila. Celkem je stíháno devět osob, napsala agentura AFP. Vyšetřování před rokem otevřelo po četných stížnostech podvedených klientů státní zastupitelství ve městě Rimini na severovýchodě Itálie.

Podezřelí nakupovali štěňata - zejména francouzské buldočky a trpasličí pudly - za 30 až 100 eur (770 až 2580 Kč) v nelegálních množírnách nebo na trzích a v Itálii je prodávali za 1000 až 1800 eur (25.800 až 46.460 Kč).

Lidé zapojení do sítě dodávali podvržené průkazy očkování i původu. „Ale štěňata kvůli špatnému zacházení, které podstoupila v mladém věku, pošla takřka pokaždé jen pár dnů po dodání,“ uvedla policie.

Vyšetřovatelé odhalili, že hem desítek dovozů síť vydělala přes milion eur (více než 25,8 milionu Kč).

Během ročního vyšetřování byla zabavena zhruba stovka štěňat, která byla svěřena psím útulkům a posléze skončila u nových majitelů. Dvě nelegální množírny byly obstaveny - jedna v Nitře a druhá u Neapole, kde přebývalo 33 štěňat v podmínkách, které by u nich v dospělém věku mohly vést k vážným poruchám chování.

Soky 1234 ( 8. února 2019 06:36 )

Já vidím problém i v tom že na Slovensku většinou vedou množírny cikáni a jim podobni bez práce atd lidi tam přijedou vidí co je to za lidi atd a stejně ty štěňata kupují . Každá ChS nadává na množírny ale psi s PP jsou dnes taky jenom bysnys ve většině případů . Kdyby se štěně francouzského buldočka s PP prodávalo za 10K tak si myslím že by se to těm množitelským debilum už tolik nevyplatilo a tím padem by klesl rozdíl mezi PP a bez PP štěňaty a tím jediným by se problém vyřešil . A ne ze všechny chovky budou psát slogany na fb jak kupovat štěňata jenom od nich a podobně ... Kdyz si někdo řekne za štěně F.B. 25K a více , tak to je hnus za co ???? 25K ?? To samé Staffordshire Bullterier jak je možné že před 7-8 lety se štěně staffbulla pohybovalo cca 10-15K - Dnes je normální cena kolem 30K jenom kvůli tomu že tato plemena zrovna frčí .... Takže tenhle problém můžou vyřešit i sami chovatele ale to už je asi moc radikální řešení když jde o jejich peníze A tím pádem tyto hyeny prizivujici se na utrpení štěňat a chudáků psů co za nic nemůžou budou dál dělat to co dělají a budou vydělávat miliony

bibijana ( 7. února 2019 17:08 )

Všechny úředníky pozavírat, tady jde o mnohamiliardové kšefty a zrůdám množitelským to prochází. Slováci jednou vysílali besedu, nějaká ministryně tam řekla, žé tam jde o závažnou hospodářskou kriminalitu, obrovské daňově úniky, ale oni s tím nemohou nic udělat!!!! Vy lu.d.ry. úřednícké, neschopné, po celé Evropě vám pendlují nemocná zvířata, bez dokladů a vy s tím nejste schopní nic udělat???? Daňové úniky, miliardové zisky vám unikají a vy nejste schopní nic dělat ???!! Patříte do kriminálu, kdyby byl komunistický režim, ti by vám to spočítali, okrádáte státní rozpočet,zrušit finanční a ostatní úřady. Máte obrovské platy a za já se ptám, za co vlastně!!!!

ki33 ( 7. února 2019 15:48 )

Hnusáci odporní. Bože, ty to vidíš. Kur.va, už s tím něco udělej. A soudci -

Zobrazit celou diskusi