Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Selfíčko“ ho stálo život. Student se při focení na známém útesu zřítil ze 120 metrů

Autor: Mii - 
7. ledna 2019
19:00

V další smrt vyústil hon za dokonalou fotografií v populární turistické oblasti. Tentokrát si selfie snažil pořídit student z Indie na Moherských útesech v Irsku. Při vybírání co nejlepšího úhlu zakopl a z útesů se zřítil. Padal dlouhých 120 metrů, na místě zemřel. Informuje o tom server News.com.au.

Na tragédii upozornila irská pobřežní hlídka, která tělo v pátek odpoledne objevila. Okamžitě jej vrtulníkem převezla do univerzitní nemocnice Limerick, kde byla provedena posmrtná pitva.

Podle policie nic nenaznačuje tomu, že by šlo o něco jiného než nešťastný incident. „Dle výpovědí několika lidí oběť fotila selfie a zakopla,“ uvedl policejní mluvčí.

Identitu muže policie nezveřejnila. Zmínila jen, že šlo o studenta kolem 20 let původem z Indie, který v Irsku studoval na dublinské univerzitě. Irský server TheJoural.ie posléze informoval, že student se jmenoval Anand Goel.

Moherské útesy jsou jedním z nejoblíbenějších turistických atrakcí Irska. Rozprostírají se na pásu dlouhém pět kilometrů a v nejvyšším bodě jsou vysoké 214 metrů. Ročně je navštíví téměř 1,5 milionů lidí.

Kolem okraje útesů se nachází stezka, která je lemovaná četnými varováními před vstupem mimo vyznačené trasy. Kameny nejsou stabilní a již v roce 2007 usmrtily maďarského turistu, který na ně vlezl, zatímco si fotil fotografii.

Čím dál častější smrti

Nešťastných incidentů při focení selfie poslední roky přibývá. Americká národní knihovna medicíny loni zveřejnila studii, podle které mezi lety 2011 a 2017 takto zemřelo minimálně 259 lidí. Většina pak v posledních letech.

Zjistila také, že nejčastější národností, která umírá při focení selfie, jsou Indové. I manželský pár, který se říjnu zřítil z útesu při focení selfie v Yosemitském národním parku v USA, pocházel z Indie.

PPP150W ( 7. ledna 2019 20:13 )

...byla provedena posmrtná pitva...😂 A kdyby to přežil, provedli by předsmrtnou pitvu, aby to měl jistý...

Zobrazit celou diskusi