Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matka nechává pít alkohol i malé děti. „Syn si dal tři loky a pak raději kolu“

Autor: nkov - 
31. prosince 2018
17:25

Matka dvou dětí Kerry Daviesová v britské televizní show promluvila o netradiční výchovné metodě. Svého osmiletého nechává o Vánocích i v průběhu roku pít víno a další alkohol. Chce ho tak zbavit příchuti zakázaného ovoce. „Pokud chtějí něco zkusit, raději bych, aby to udělali pod mým dohledem,“ zmínila Kerry.

„Mohou zkusit cokoliv, o co požádají. Ale do ničeho je nenutím,“ uvedla Britka. Ani jednomu z chlapců (8 a 12) prý pití většinou vůbec nechutná. „Syn si dal o Vánocích asi tři loky, řekl, že mu to nechutná, a dal si raději kolu,“ prohlásila.

Podle Kerry, jejíž partner je bývalý policista, je lepší, když děti alkohol vyzkoušejí poprvé doma než na ulici. „Alkoholu beru to, co je na něm zajímavé,“ zmínila k netradiční výchově.

To Lottie Daleyová svým dcerám nepovolí alkohol do jejich 18 let. Podle ní by děti měly vědět i o emočním dopadu, který konzumace alkoholu přináší. „Nemyslím si, že v době, kdy vzrůstá počet dětí s psychickými problémy, bychom jim měli dávat něco, co podporuje deprese,“ vysvětlila svůj striktní pohled.

Depresivní driják

„Sama jsem nikdy neuměla alkohol zvládat. A nejsem jediná, mnoho mých přátel to má stejně. Lidé neznají svou míru a to, že si to vyzkouší doma, jim v tom nijak nepomůže. Sama jsem velice citlivá a mám depresivní náladu, když se napiju,“ poodhalila své obavy.

Ve Velké Británii je legální podávat doma alkohol dětem starším pěti let. Národní zdravotnická služba však doporučuje alkohol až od 18 let s tím, že jeho konzumace je spojená se zdravotními i společenskými riziky.

Video  Vánoční nehoda Dády Patrasové: Řídila opilá? Jděte do hajzlu, křičela  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

pavel11 ( 1. ledna 2019 10:30 )

Matka!! obrovská pí.a!!!

Zobrazit celou diskusi