Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo chodníku obří tabulka čokolády. Z továrny vytekly tuny sladké hmoty

Autor: Mii - 
12. prosince 2018
16:27

K situaci, která každého milovníka čokolády rozbolela u srdce, došlo v pondělí večer v malé obci nedaleko německého Dortmundu. V místní továrně na sladkosti se porouchala nádrž na čokoládovou hmotu a několik tun jí vyteklo na ulici. Hmota navíc v zimě rychle ztuhla a hasiči tak museli řešit, že se z chodníku stala gigantická tabulka čokolády. 

Málokdy může člověk spatřit několik desítek metrů dlouhou tabulku mléčné čokolády, ale 32 kilometrů od Dortmundu to v pondělí skutečně bylo možné. Rozlitá čokoláda pokryla doslova celou ulici nacházející se u továrny a místním hasičům vytvořila práci na několik hodin.

Problém způsobil „malý technický defekt“, jak napsal místní deník Soester-angezeiger. Pracovníci továrny jej záhy objevili a vyřešili, úklid ulice ale tak rychlý nebyl. Celkem muselo na scénu přijet 25 hasičů, kteří vytáhli lopaty a kolosální čokoládu se snažili rozbít na menší kousky, aby ji bylo možné odvézt.

Úklid nakonec trval celou noc, během které museli hasiči použít také tepelné přístroje k roztáni čokolády – lopaty nestačily, nedostaly se do některých prasklin ve vozovce.

Málem zkažené Vánoce

Nyní je celá čokoládová pohroma již odklizená. Hasiči přesto varují, ať lidé v oblasti dávají pozor. „Je možné, že to tam bude kluzké,“ uvedli s tím, že čokoláda obsahuje vysoký podíl tuku, který se na silnicích stále drží.

Továrna, ve které k neštěstí došlo, prosperuje a nedávno rozšířila počet svých zaměstnanců na 150. Sezonně, jako nyní před svátky, nabírá ještě dalších 60 brigádníků. Aktuálně tak funguje v maximálním provozu a oceňuje, že se nehoda nestala blíže k Vánocům. „To by byla katastrofa,“ komentoval její šéf Markus Luckey.

Zobrazit celou diskusi