Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

To je život. Pravoslavný pop se na Instagramu chlubil luxusem, teď ho čeká vyšetřování

Autor: Darina Jíchová - 
11. prosince 2018
17:15

Pravoslavný pop Vjačeslac Baskakov z ruského města Tver se na svém Instagramu rád chlubil přepychem, kterým se obklopoval. Jeho posty nejčastěji zahrnovaly boty od značek Gucci nebo Louis Vuitton, nechyběly ani tašky nebo kufry stejných značek. Mluvčí pravoslavné církve jeho vychloubání označil za „nestydaté“ a Baskakova teď čeká disciplinární řízení, uvedl deník Telegraph.

Popův instagramový profil lidi naprosto šokoval, zvláště pak kousky jako designérské pantofle Louis Vuitton, které vyjdou na 12 tisíc korun, nebo kufr stejné značky, jehož cena přesahuje 73 tisíc korun. Baskakov sice svůj Instagram okamžitě zrušil, skandálu ale nezabránil. Mnoho lidí si jeho příspěvky uložilo.

Pravoslavný pop Vjačeslac Baskakov má rád luxus, nejvíce mu imponují značky jako Louis Vuitton a Gucci. Pravoslavný pop Vjačeslac Baskakov má rád luxus, nejvíce mu imponují značky jako Louis Vuitton a Gucci. | reprofoto/twitter

Mluvčí patriarchy Kirilla Alexander Volkov se nechal slyšet, že Baskakova čeká vyšetřování a že doufá, že se nic podobného nebude opakovat. „Život kněze nemůže být rozdělen na osobní a klerikální. Nemůže být knězem jen od rána do oběda a pak kýmkoliv jiným během zbytku dne,“ prohlásil Volkov. Chování Baskakova označil za „nemravné a nehodné pravoslavným popům“.

Prohřešek patriarchy

Nicméně není to poprvé, kdy byl pravoslavný pop načapán, jak si užívá přílišného přepychu. V roce 2012 byl sám patriarcha vyfocen s hodinkami Breguet za 679 tisíc korun, snímek se objevil na oficiálních stránkách ruské pravoslavné církve. Mezi věřícími to vyvolalo pobouření, hodinky byly následně odstraněny ve fotoshopu. To však situaci ještě zhoršilo, odstranění hodinek nebylo provedeno kvalitně. Na stránky se nakonec vrátil původní snímek.

Oba muže ale překonal mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který v roce 2015 předvedl hodinky Richarda Millea RM 52-01 za 14 milionů korun. Jedná se o exkluzivní řadu hodinek, vyrobeno jich bylo jen 30. Peskov se s nimi pochlubil během své svatby v Soči.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kaja45 ( 17. prosince 2018 09:12 )

Taky bych chtěl kufry Luj Viton... tady je ale nemají https://www.kufry-zavazadla.eu/

Zobrazit celou diskusi