Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti ve třídě pohoršil 30letý školák. Učitel s migrantem udělal krátký proces

V Británii měli 30letého školáka, zřejmě migranta (ilustrační foto)
V Británii měli 30letého školáka, zřejmě migranta (ilustrační foto)  (Autor: ČTK, Blesk - Jan Neomillner)
Autor: ČTK, for - 
2. listopadu 2018
19:30

Britské ministerstvo vnitra prověřuje stížnost rodičů studentů střední školy ve městě Ipswich, kteří tvrdí, že jednomu z žáků je asi 30 let. Ten přitom nejspíš lhal úřadům o tom, že je mu teprve 15. Podle BBC jde patrně o žadatele o azyl, který do instituce začal docházet na začátku roku. Jeden z učitelů ho po eskalaci kauzy dal vyhodit ze školy.

„Jak je možné, že na matematiku s námi chodí třicetiletý muž?“ napsal jeden z žáků na sociálních sítích v příspěvku, který doprovodil snímkem. Podle některých studentů, které citoval britský tisk, muž o svém věku úřadům lhal, aby získal přístup ke vzdělání.

Rodiče vyjádřili nad přítomností dospělého muže mezi studenty znepokojení. Podle tamního tisku mluví dotyčný velmi špatně anglicky a pochází patrně z Íránu.

Na už zrušeném Facebookovém profilu měl muž mít selfie s plnovousem. Cizinec byl ze školy vyveden a učitelé ho nahlásili britským úřadům. 

Ministerstvo v prohlášení uvedlo, že podobné individuální případy zpravidla nekomentuje a blíže vyjádřit se nechtěla ani škola.