Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Honba za záběry při hurikánu ho málem zabila. Reportéra jen těsně minul letící strom

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
11. října 2018
20:20

V Americe už je pravidlem, že i když země čelí sebevětšímu hurikánu, vždycky se najde reportér, který do bouře vyrazí a začne dělat živé zpravodajství. Při současném hurikánu Michael se o to pokusil Jim Cantore z televize The Weather Channel. Touha po skvělé reportáži se mu ale málem stala osudnou, protože přímo uprostřed vysílání jeho směrem proletěl obrovský kmen stromu. Cantore se mu jen těsně vyhnul.

Reportér vyrazil sbírat informace do města Panama City Beach na Floridě. Cílem bylo jediné – ukázat, jak intenzivní aktuálně hurikán Michael je. Ačkoli bouře již slábne, Cantore ji chytil zrovna v silném momentu a měl co dělat, aby se udržel na nohou.

Vítr a déšť ale nebyl to nejhorší. V jeden moment přímo jeho směrem proletí kmen stromu, který, kdyby muž neuhnul, mohl mu vážně ublížit. Meteorolog si ale překážky na poslední moment všimne a stromu se vyhne. S reportáží navíc neskončí – jen si odběhne vzít od kolegy helmu, kterou si nasadí na hlavu a mluví dál.

Realita, nebo lež?

Záznam videa se rychle stal virálním na internetu. Zatímco někteří lidé ocenili reportérovo nasazení a odvahu, jiní lidé vyslovili pochybnosti nad tím, zda nebyla scéna sehraná. Je to kvůli jinému reportérovi, který se při předchozím americkém hurikánu Florence rovněž snažil dělat reportáž ze zasaženého místa a později se ukázalo, že o intenzitě hurikánu lhal. Na sociálních sítích nicméně převládá konsenzus, že video Jima Cantora je pravé. 

Hurikán Michael ve čtvrtek zeslábl z druhé nejsilnější kategorie pětistupňové škály na tropickou bouři. Stále prší a fouká vítr, živel by ale již neměl být tolik nebezpečný. Na severozápadě Floridy za sebou zanechal spoušť, zaplavil ulice a domy a zlámal stromy a střechy. Dva lidé zemřeli.

Minulý měsíc v USA řádil hurikán Florence:

Zobrazit celou diskusi