Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bývalý kancléř vleze popáté do chomoutu. Jeho přítel Putin na svatbu nedorazí

Autor: ČTK - 
4. října 2018
19:49

Ruský prezident Vladimir Putin neplánuje přijet na svatbu bývalého německého kancléře Gerharda Schrödera, která se uskuteční v pátek v Berlíně. Podle agentury TASS to dnes sdělil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Schröder, který stál v čele německé vlády po dvě funkční období v letech 1998 až 2005, se ve svých 74 letech rozhodl oženit se svou o čtvrt století mladší jihokorejskou partnerkou Kim So-jon. Pro bývalého čelného německého politika, který s Putinem udržuje přátelské vztahy, to bude již pátý manželský svazek.

V pátek však půjde jen o druhou svatební oslavu. Kim totiž médiím v červenci sdělila, že se Schröderem se vzali už 2. května v Soulu. Agentura TASS se dnes Peskova zeptala, zda Putin plánuje svou účast na „svatbě“ v Berlíně. Kremelský mluvčí na to odpověděl lakonicky „ne“.

Vladimir Putin dnes přiletěl na dvoudenní návštěvu Indie, kterou má ukončit až v pátek večer dillíského času, který je o tři a půl hodiny před SELČ.

Letos v srpnu se Putin zúčastnil svatby rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové, kterou do vlády nominovala Svobodná strana Rakouska (FPÖ) známá svými proruskými postoji. Putinova přítomnost na soukromé oslavě ve štýrské obci Gamlitz kritizovala rakouská opozice i média.

Zobrazit celou diskusi