Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka (18) z uprchlického tábora boduje v modelingu: „Nikdo nevypadá jako ona“

Autor: peb - 
30. září 2018
15:18

Osmnáctiletá Adut Akech se narodila v uprchlickém táboře v Jižním Súdánu. Kvůli probíhajícímu konfliktu ve své vlasti vyrůstala v Keni. Nakonec přišla se svou matkou a pěti sourozenci do Austrálie, kde se z ní stala hvězda. Na její příběh upozornila televize CNN.

Uprchlice Adut o sobě dala poprvé vědět před dvěma lety, kdy jako mladičká modelka ovládla molo na akci Saint Laurent Spring-Summer 2017 show. Od té doby předváděla pro značky jako Christian Dior, Burberry, Alexander McQueen a Prada. Objevila se také na obálce časopisu Vogue a dělala kampaň pro Versace, Saint Laurent nebo Valentino.

Nikdo nevypadá jako ona, napsal editor britského Vogue Edward Enniful. Nejenom že je výjimečně krásná, má v sobě také něhu, která přímo prosakuje skrze její fotky, dodal.

Modelka černé pleti má v životě velké plány. Chtěla by dál studovat a pomoct otevírat školy v jejím rodném Jižním Súdánu, stát se novinářkou a nakonec být nezávislou podnikatelkou, která bude inspirovat ženy po celém světě. 

Slavná a bohatá, ale pořád uprchlice

I když se stanu nejbohatší modelkou na světě, budu pořád uprchlice, říká Adut, když vzpomíná na své začátky v Austrálii.

Ve škole zažila i šikanu, ale vždycky si věřila. „Když jsme sem přijeli, bylo mi 6. Už tehdy jsem mámě slíbila, že dodělám školu a jednou jí koupím auto.“

Ráda bych vzkázala všem dívkám, které vypadají jako já, že by se za svůj vzhled neměly stydět, ale být na něj pyšné, řekla mladá modelka. Nenechte ostatní, aby vás definovali, dodává.