Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Místo návštěvy Buckinghamského paláce skončil v cele. Kvůli přívěsku na klíčích

Autor: ČTK, AKu - 
24. září 2018
13:55

Britská policie v neděli na několik hodin zadržela muže, kterého podezřívala, že se snaží dostat do Buckinghamského paláce s elektrickým paralyzérem. Později se ukázalo, že šlo spíše o nedorozumění, informovala dnes agentura Reuters. Takzvaný taser totiž generoval jen velmi nízké napětí, neboť se jednalo o přívěsek na klíče.

 Na osmatřicetiletého Nizozemce, který se snažil do Buckinghamského paláce dostat vchodem pro návštěvníky, upozornila v neděli kolem poledne policii ostraha sídla královny Alžběty II. Muž následně strávil několik hodin ve vazbě, než se podařilo situaci objasnit.

V dnešní tiskové zprávě policie uvedla, že muž nepředstavoval žádné nebezpečí, a to, že se pokoušel do paláce vstoupit s elektrickým paralyzérem, byl omyl. Malý taser nosil jako přívěsek na klíčích.

 

Londýnská policie v prohlášení upozornila, aby si návštěvníci sídla britské královny, ale i dalších veřejných budov, uvědomili, že i malý elektrický paralyzér či nožík mohou být považovány za útočné zbraně.

Části Buckinghamského paláce jsou přístupné deset týdnů v roce. Královna Alžběta II. je v současnosti na dovolené ve Skotsku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

yarda ( 24. září 2018 14:29 )

Ti Římané (tedy Britové) jsou blázni. Třeba můj syn chtěl navštívit nějakou jejich ctihodnou instituci, tak musel zahodit - opravdu zahodit, ne že by to dal do úschovy vrátnému a ten by mu to při odchodu vydal - kapesní zavírací nůž Victorinox.

Zobrazit celou diskusi